Big Green Egg Small voor de kleinere tuinen en balkons

Wil je ook zo graag een Green Egg maar heb je gewoon niet zoveel plek voor die gigantische ovens die je soms op televisie ziet? Ga dan voor de Big Green Egg Small. Dat is de kleinste versie van de Big Green Egg. Het gave hiervan is dat je deze ook prima kunt gebruiken op een balkon of in een kleine tuin. Je kunt er alsnog heerlijk op koken, al zijn de porties natuurlijk wel iets kleiner. Maar wat maakt het eigenlijk uit? Dan neem je toch lekker de tijd om de hele middag te staan koken en uitproberen met je Green Egg!

Big Green Egg Small

Tips voor de Green Egg

Het is niet zomaar een barbecue, dat ei. Je moet het dus op een speciale manier behandelen. Je kunt niet zomaar alles in de Green Egg gooien. Een aantal tips voor de eerste keer dat je de barbecue gebruikt:

  • ga voor houtskool van kwaliteit en niet van de supermarkt
  • gebruik geen chemische aanmaakblokjes
  • Laat bij de eerste keer aansteken een uurtje of 2 op 200 graden draaien

Dat laatste is vooral belangrijk om lijmrestjes te verwijderen. Je wil dat natuurlijk niet in je eten hebben.

Big Green Egg Small

Accessoires voor bij je ei

Er zijn een heleboel accessoires die speciaal zijn ontwikkeld om te gebruiken in combinatie met je Green Egg. Sommige zijn meer essentieel dan anderen. Een schort van Big Green Egg is natuurlijk niet bijzonder effectief maar er zijn wel andere dingen die je ervaring echt makkelijker en leuker kunnen maken. Onmisbare accessoires zijn onder andere onder andere de conveggtor voor indirect garen en het gietijzeren rooster voor de grill.