Creëer sfeer in je veranda

      Geen reacties op Creëer sfeer in je veranda

Een sfeervolle veranda creëren kan je doen door trendy accessoire toe te voegen maar om een echt sfeervolle omgeving te maken is de materiaalkeuze essentieel. Een sfeervolle veranda of overkapping gaat pas echt leven als de typerende kleuren van Douglas planken te zien zijn.

Wat is Douglas hout

Douglas hout is hout dat gewonnen wordt van de Douglasspar, het hout heeft een mooie roze bruine kleur waardoor het vaak als stijlvol wordt beschouwd. Naast zijn typerende kleur is Douglas hout ook erg stevig van structuur en laat het zich makkelijk bewerken. Het hout komt oorspronkelijk uit het westen van Noord-Amerika maar groeit tegenwoordig ook veel in Europa.

Waarom juist Douglas hout

Douglas hout wordt vaak gebruikt voor het bouwen van overkappingen en schuttingen omdat het hout zich heel goed houdt in de buitenlucht en stevig is maar daarnaast heeft het hout ook een hele mooie structuur en laat het zijn rustieke kleuren goed zien. Een mooie landelijke sfeer wordt makkelijk gecreëerd door het bouwen met Douglas hout en daarnaast hoeft het materiaal niet nog eens geschilderd te worden omdat het van zichzelf al een mooie kleur heeft.

Douglas hout als sfeermaker

Steeds meer mensen gebruiken Douglas hout voor het bouwen van schuttingen, veranda’s en overkappingen maar ook wordt het steeds meer in huis gebruikt om bijvoorbeeld meubels of muurbekleding van te maken. Douglas hout heeft een warme houtkleur waardoor het een rustgevend en landelijk beeld geeft in en rond huis. Een veranda gemaakt van Douglas hout geeft al snel het idee van een blokhut midden in het bos en je waant je helemaal in het landelijke karakter van het hout.

Waar is Douglas hout te verkrijgen

Douglas hout is bij steeds meer handelaren te krijgen omdat het simpelweg steeds populairder wordt. Ook bij grote interieur bedrijven zie je dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van de houtsoort omdat het past bij de trend van nu.

Gratis stockfoto met architectuur, bomen, boomstammen

Bron: Houtdirect

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *