De Beste Interieur Decoratie Tips Voor Beginners

Het inrichten van een nieuwe ruimte kan intimiderend zijn. Met zoveel blinde muren en zoveel open ruimte, is het gemakkelijk om overweldigd te raken en niet te weten waar te beginnen. Gelukkig hebben we enkele van de beste tips en trucs voor interieurontwerp voor beginners verzameld.

Maak een plan

Voordat je iets koopt, moet je een plan hebben! Stel een budget in, doe online inspiratie op of maak zelfs een moodboard met eenvoudige tools die op het internet te vinden zijn, om te raadplegen wanneer je je verloren of overweldigd voelt.

Concentreer je op één kamer tegelijk

Nadat je de benodigdheden voor elke kamer hebt (een bed, bank, eettafel, enz.), kies je een ruimte en concentreer je je op het accessoriseren en decoreren van één kamer tegelijk. Hoe meer je focust, hoe tevredener je bent met het resultaat.

Kies een kleurenschema

Kies een paar kleuren en blijf daarbij. Kies enkele basiskleuren en enkele leuke accentkleuren om in gedachten te houden wanneer je nieuwe stukken wilt kopen om de kamer samenhangend te houden. Weet je niet zeker welk kleurenpalet je wilt? Probeer dan een kleurenschema generator te gebruiken, deze zijn gemakkelijk via google te vinden.

Voeg contrast toe

Alleen omdat je je aan een kleurenschema houdt, wil dat nog niet zeggen dat de kamer saai hoeft te zijn! Voeg contrast toe aan kamers met verschillende stoffen, patronen en maten.

Kies een statement piece

Een statement piece in elke kamer is dé manier om indruk te maken op je gasten. Meestal is dit het grootste meubelstuk in de kamer, maar je kan ook kiezen voor andere statement pieces, zoals stalen deuren die je bij Stalen Deur kan aanschaffen!

Spiegels ophangen

Spiegels zorgen niet alleen voor een geweldige (en gemakkelijke) wanddecoratie, maar ze kunnen ook diepte toevoegen aan een kamer en deze groter laten lijken.

Vergeet tapijten niet

Als je het gevoel hebt dat er iets ontbreekt in een kamer, kan een vloerkleed je antwoord zijn. Vloerkleden voegen warmte toe en je kunt je vermaken met een verscheidenheid aan kleuren, maten en prints. Ook zijn vloerkleden minder belastend dan tapijt, omdat ze gemakkelijk kunnen worden vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *