De voor- en nadelen van dakramen

      Geen reacties op De voor- en nadelen van dakramen

Een dakraam zorgt voor extra licht en een luxe uitstraling in je woning of kantoorruimte. Echter, net als elk ander product op de markt, hebben dakramen voor- en nadelen. Er zijn talloze soorten te koop en niet elke soort zal bij je passen. Daarom zetten wij hieronder de volgende zaken voor je op een rij:

  • de voordelen van dakramen
  • eventuele nadelen van een dakraam
  • welke soorten dakramen zijn er?
dakraam kopen

Voordelen van dakramen

Het grootste voordeel van het dakraam is de lichtinval. Dat is dan ook direct de reden dat zoveel mensen een dakraam installeren. Het zorgt voor meer natuurlijk licht dan een regulier raam omdat het schuin op het dak bevestigd is. Het vangt dus meer zonnestralen op. 

Daarnaast geven dakramen een unieke uitstraling aan je ruimte. Dakramen stralen luxe uit. Ze zijn bovendien prachtig te decoreren met rolgordijnen of schermen, waardoor de ramen ook echt aan kunnen sluiten op je interieur. 

Nadelen van dakramen

Dakramen moeten ge├»nstalleerd worden, en wanneer je geen klusser bent kun je hiervoor het beste een professional inhuren. Dakramen die verkeerd bevestigd zijn zorgen namelijk voor lekkage. Daarnaast zijn dakramen niet geschikt voor elke ruimte. 

Raam dak

Soorten dakramen

Er zijn talloze soorten dakramen te koop. Het meest bekende model is waarschijnlijk het tuimelraam. Dit raam kantelt als het ware om een as die in het midden van het raam bevestigd is. Dit dakraam bespaart ruimte en zie je het meeste voorkomen, vooral in oude huizen. Daarnaast is het traditionele zolderraam ook populair. Dit raam opent als andere reguliere ramen en neemt daarvoor in open stand wel meer ruimte in beslag.