De voordelen van een elektrisch rolgordijn

Elk huis heeft ze wel, het rolgordijn. Sterker nog, als we ergens nieuw gaan wonen is het bijna één van de eerste dingen waar we aan denken. Belangrijk is het in ieder geval zeker. Dat is ook niet zo gek want een rolgordijn biedt ons een donkere slaapkamer, privacy in de woonkamer, en een koele woonkamer in de hete zomers. Het hoort dus absoluut bij het huis.

Omdat het zo’n belangrijk onderdeel van ieder huis is is het ook niet gek dat veel fabrikanten in de markt springen en ontwikkelingen maken. Een veelbelovende en handige ontwikkeling is die van het elektrisch rolgordijn. Bijvoorbeeld Powered Blinds biedt vele elektrische rolgordijnen aan. Om je een beetje op weg te helpen in de wereld van elektrische rolgordijnen leggen we hier kort uit wat de voordelen zijn van een elektrisch gordijn.

Gemak is alles

Het klinkt misschien wat pretentieus, maar toch is het zo, het motto van een elektrisch gordijn is simpelweg dat gemak alles is. Stiekem hebben we er allemaal wel een klein beetje een hekel aan. Zit je net lekker op de bank, moet je opstaan om de gordijnen dicht te gaan doen. Niet ideaal en eigenlijk zelfs vervelend.

Met een elektrisch rolgordijn heb je dit probleem simpelweg niet meer. Bij de aanschaf van een elektrisch gordijn wordt namelijk een afstandsbediening geleverd die je in staat stelt om alle aangesloten elektrische gordijnen in je huis te bedienen. Als je er dus voor zorgt dat je afstandsbediening naast de bank ligt, dan hoef je dus nooit meer op te staan vanuit je luie positie om de gordijnen te sluiten.

Elektrische rolgordijnen zijn ook aan te raden als je bijvoorbeeld hele hoge ramen hebt. Normaliter gebruik hiervoor een ketting of stokje om je gordijnen te verplaatsen. Maar deze zijn vaak erg instabiel en zijn dan ook verre van handig. Door deze hoge gordijnen elektrisch aan te sluiten zorg je ervoor dat je dat probleem dus niet meer hebt, en kun je erg gemakkelijk je gordijnen sluiten of openen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *