De voordelen van pvc tegels in je kantoor

Wanneer je een kantoor in moet richten, dan merk je al snel dat dit iets heel anders is dan een huis inrichten. Op een kantoor zijn hele andere behoeften, van de vloeren tot de plafonds. Pvc tegels zijn als vloertype uitermate populair in kantoren. Ze hebben dan ook veel voordelen ten opzichte van andere vloeren. 

pvc tegels

Over pvc

pvc is de afkorting van polyvinylchloride. Het is een bepaald type kunststof dat zeer stevig is, maar ook gemakkelijk te bewerken. Om die reden wordt het veel gebruikt voor vloeren. Een vloer moet stevig zijn, maar ook mooi. Dankzij het feit dat pvc zo makkelijk te bewerken is, kunnen ze het tegenwoordig heel goed laten lijken op andere materialen. Denk dan bijvoorbeeld aan pvc tegels die lijken op hout, natuursteen of zelfs beton. Er is van alles mogelijk.

Makkelijk in onderhoud

Doordat je tegels eruit zien als parket maar het niet zijn, ben je veel minder tijd en geld kwijt aan onderhoud. Waar hout en natuursteen vraagt om bepaald onderhoud en zeer duur is in aanschaf door de zeldzaamheid van het materiaal, zijn pvc tegels vaak betaalbaar en veel makkelijker mooi te houden. In eerste instantie zal de prijs wellicht niet  veel verschillen, maar opvallend is dat pvc veel langer meegaat dan andere materialen. Onder de streep is het dus wel degelijk een goedkoper materiaal.

Pvc in een kantoor

Dat pvc steeds meer gebruikt wordt voor vloeren, is dus geen wonder. Maar met name in kantoren zien we ze steeds meer. In een kantoor voelt niemand zich verantwoordelijk voor de omgeving. Ook wordt er veel op schoenen gelopen. Je wil dus niet een te breekbare vloer uitkiezen. Dat is alleen maar zonde, want beschadigingen en strepen krijg je er dan niet meer af. Bij pvc gaat dat echter heel gemakkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *