Deze klussen kun je prima zelf doen!

      Geen reacties op Deze klussen kun je prima zelf doen!

Deze klussen kun je prima zelf doen!

Net een nieuwe vloer gekocht bij Laminaathal? Of is de lamp in de woonkamer stuk gegaan? Uit onderzoek is gebleken dat steeds minder mensen weten hoe ze moeten klussen. Gebrek aan tijd en zin zorgt ervoor dat veel klussen niet langer zelf uitgevoerd worden. Fijn voor de professionele klusbedrijven, maar minder fijn voor je eigen portemonnee. Dat terwijl er genoeg klusjes zijn, die je prima zelf kunt aanpakken. Ook als je over twee linkerhanden beschikt.

Een vloer leggen

Ga je verhuizen of is je woning toe aan een update? Ben je van plan om een nieuwe vloer te kopen en wil je geld besparen door deze zelf te leggen? Kies dan voor een laminaatvloer of voor een klik pvc vloer. Zelf je vloer leggen is namelijk lang niet zo moeilijk als het lijkt. Wat heb je nodig als je zelf een vloer wil gaan leggen?

  • Decoupeerzaag: deze gebruik je bij het zagen van bochten. Bijvoorbeeld als je een plank langs een verwarmingsbuis wilt leggen. 
  • Potlood: deze heb je nodig om de laminaatplanken af te tekenen. 
  • Duimstok: deze gebruik je om de laminaatplank precies op te meten. 

Een lamp vervangen

Lamp kapot? Deze kun je eenvoudig zelf vervangen. Belangrijk is wel om ervoor te zorgen dat er geen stroom meer op staat. Met een huishoudtrap kun je de lichtbron (lamp) eenvoudig uit de armatuur draaien. Op de oude lamp staat precies beschreven wat voor type lamp het is. Neem deze lamp mee naar de bouwwinkel en kies een vervangend exemplaar uit. Kom je er niet uit? Vraag het dan even na in de bouwmarkt. Zij weten precies welke lamp je nodig hebt.

Een autoband vervangen

Is je band lek en ben je niet lid van de ANWB? Bespaar geld en vervang zelf je band! Hiervoor heb je natuurlijk wel een reserveband nodig. Deze is doorgaans onder de achterbank te vinden. Op YouTube zijn goede video’s te vinden die je precies vertellen hoe je de band zelf vervangt. Ga er mee aan de slag en je zult zien dat eigenlijk heel gemakkelijk is!