Dit is waarom lichtkoepels terug zijn van weggeweest

Er is een periode geweest dat je ze in elke woning, kantoorruimte, garage en zolder zag: de lichtkoepels. Ze waren populairder dan ooit en iedereen had wel een reden om een lichtkoepel aan te willen schaffen. Na het hoogtepunt waren mensen echter uitgekeken op deze koepels en begon de lichtkoepel zijn charme te verliezen. Nu is de lichtkoepel terug van weggeweest!

tube

Populariteit van de lichtkoepel

Er zijn een aantal redenen waarom de lichtkoepel nu weer zo in trek is:

  • het belang van lichtinval
  • de prijs
  • de verschillende soorten

Lichtinval in je woning

Een gebrek aan zonlicht is niet goed voor een mens. Het kan depressies veroorzaken en sterke schommelingen in humeur. Bovendien is te weinig licht niet goed voor je huid en je eetlust. Daarnaast heeft het ook invloed om je natuurlijke ritme. Als je dit alles op een rijtje zet, is het dus heel belangrijk om genoeg natuurlijk licht in je woning te hebben. Dat is dan ook een van de redenen waarom de lichtkoepel opnieuw zo populair is. 

Een lichtkoepel bevestig je in het plafond. Daardoor komt er veel meer licht doorheen dan bij een regulier raam. De lichtkoepel maakt de donkerste garage nog gezellig. 

dakbetreding

Prijs en soorten

Daarnaast speelt het natuurlijk mee dat er tegenwoordig veel meer mogelijk is met materialen. Lichtkoepels heb je nu in eindeloos veel soorten en maten. Er zit dus altijd wel een lichtkoepel bij die voldoet aan jouw wensen. En dat allemaal voor een lagere prijs dan vroeger.