Doe wat aan het kantoor klimaat, haal planten naar binnen

Als je kantoor in de stad is gevestigd, is een gezond kantoor klimaat vaak een uitdaging. Installaties om de lucht te zuiveren en airco zijn een goede oplossing, maar vaak nog niet ideaal. Planten daarentegen brengen zuurstof in een kantoorruimte, ze regelen de vochtigheid in de lucht en houden daardoor de temperatuur ook stabieler. Ze nemen kleine stofdeeltjes op uit de lucht zodat die niet door de ruimte gaan dwarrelen. En planten zijn uiteraard decoratief en rustgevend.

Kies zelf hoe jij planten in je kantoor integreert

Als je denkt aan planten in een kantoorruimte, denk je misschien aan een aantal afzonderlijke bloempotten en –bakken die her en der verspreid staan over de kantoorruimtes. Maar het kan ook anders. Heb je al eens gedacht aan een groene wand, een roomdivider in de vorm van een plantenmuur of een muurdecoratie waarin planten verwerkt zijn? Eén ding is zeker: planten werken positief in op het kantoor klimaat. Naast plantenbakken kun je bijvoorbeeld kiezen voor hangende planten, kleine plantenbakken tegen de muur, een muur die opgebouwd is uit hangende bloembakken of een moswand waarin je zelf een tekening of het logo van je onderneming kunt laten aanbrengen. Samen met de verkoper maak je een plantenplan op en bekijk je welke planten waar zullen komen.

Planten bevorderen de sfeer en de gezondheid

Een gezond kantoor klimaat is cruciaal om efficiënt te kunnen werken. Groen in je kantoorruimte inspireert en brengt je medewerkers tot rust. Beeld je maar eens in hoe het kan zijn in je ontvangstruimte of je koffiecorner moest daar een volledige groene plantenwand geïnstalleerd worden. Het is dan net of je gezellig buiten tegen de heg zit te genieten. Wat is er aangenamer dan hier en daar mooie gezonde bloemen in de kantoren te zien staan en langs te lopen langs een mooie groen muur? Medewerkers voelen zich minder opgesloten en er is meer variatie in het interieur van de kantoren. Dit werkt stimulerend waardoor je meer creatief je werk aanpakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *