Een goedkoop interieur duur laten lijken doe je zo

Als je een huis of ruimte in moet richten met een laag budget, kan het er misschien een beetje goedkoop uit zien. Of tenminste, daar ben je bang voor. Toch zijn er verschillende manieren waarop je een ruimte voor weinig geld in kan richten en toch kan zorgen voor een dure, luxe uitstraling. Hoe doe je dat dan? Lees hier vier tips!

Langs de kringloopwinkel

Ja, bij de kringloopwinkel kun je vaak voor een lage prijs mooie meubelstukken en andere decoratieve items scoren. Misschien denk je al snel aan ouderwetse meubels, maar er zijn genoeg modernere dingen te vinden die er gewoon prima uit zien. Zo kan je voor een laag prijsje toch ‘dure’ items in huis halen! Dit zal zorgen voor een strakke, moderne look. Maar ook juist de ‘ouderwetsere’ dingen zoals bijvoorbeeld een vintage stoel of spiegel kunnen erg goed eruitzien in een modern interieur, als een soort accent meubel.

Strakke vloer

Een mooie vloer is erg bepalend voor hoe een ruimte er uitziet. Zo geeft een laagpolig tapijt een veel minder luxe gevoel dan bijvoorbeeld laminaat of een mooie gietvloer. Ga op zoek naar een mooie laminaat aanbieding, want vaak kun je voor een lage prijs best mooie planken laminaat aanschaffen. Dat is, als je goed zoekt natuurlijk. Een goedkopere optie is een pvc vloer, die zijn vaak lager in de kosten en zien er wel erg mooi en modern uit. Kies een koelere kleur, zoals gewassen grijs.

Details

Het is belangrijk om je te focussen op de details. Maak veel gebruik van accessoires en decoratie. Een mooie vaas met bloemen of een grote kamerplant ziet er altijd mooi uit, en geven een luxe uitstraling. Ook fotolijstjes en schilderijen zijn goedkope manieren om een ruime op te fleuren voor weinig geld. Vooral de kleur goud zorgt voor die ‘duurdere’ look. Kies dus voor zowel gouden als zilveren details in de ruimte.

Houd het simpel

Door het kleurenschema in de ruimte simpel te houden, lijkt het vaak een stuk moderner en dus ook duurder. Een ruimte die met voornamelijk zwart en wit is ingericht, ziet er mooi uit. Wees niet bang om kleur te gebruiken in bijvoorbeeld de kussentjes op de bank of kaarsen op de salontafel. Ook kun je kiezen voor een wat ‘gewaagdere’ kleur op de muur, zoals donkerblauw of rood. Maar door het simpel en strak te houden, behoud je die moderne en luxe uitstraling.