Een huis kopen met je broer of zus via LexWonen

LexWonen helpt je nu je in een bijzondere tijd een bijzondere hypotheek nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je samen met je broer of zus een huis wilt kopen. Wat overigens een slimme keuze is. Want samenwonen met je broer of zus heeft nogal wat voordelen. 

Dankzij LexWonen geen last van boze kamergenoten

Er zijn veel potentiƫle woonsituaties denkbaar als je in zee gaat met de professionals van LexWonen. Je kunt ervoor kiezen om alleen of met een belangrijke andere persoon samen te gaan wonen met een vriend (of een paar vrienden), of een koopwoning te kopen met je broer of zus. Of samen met je broer of zus een huis kopen een optie is, kunnen jullie alleen zelf bepalen. Hieronder drie belangrijke redenen die de doorslag zouden kunnen geven.

Samen met LexWonen kun je geld besparen

Verhuizen naar een nieuwe omgeving kan erg duur zijn. Dat in combinatie met de kosten van levensonderhoud en de noodzaak om dicht bij je werk te zijn, kan betekenen dat een huisgenoot de enige optie voor je is. Niet alleen bespaar je geld als je bij een broer of zus intrekt, maar je kunt ook samen precies vinden wat je zoekt. Als je dit proces doorloopt, probeer dan niet te vechten over wie de grotere slaapkamer krijgt.

Samenwonen met broer of zus

De gedeelde woonsituatie van de huisgenoot kan een uitdaging zijn, vooral als je bij iemand intrekt die je niet echt kent. Terwijl je geld bespaart, kan het soms wel eens tot felle discussies leiden als je je steeds moet aanpassen aan het samenleven met deze nieuwe persoon. Met een broer of zus weet je zo goed als zeker hoe ze leven, en zal je gewend zijn aan hun gewoontes (of beter gezegd de eigenaardigheden), die je misschien niet meer tot last zijn.

Vertrouwensband

Als je uit huis gaat en verhuist naar een nieuwe stad of dorp, is het geweldig om iemand te hebben die je door en door vertrouwd. Door met je broer of zus samen te gaan wonen, is er altijd wel een vertrouwd persoon in de buurt als je je hart wilt luchten. Als je beiden nieuw bent in een stad of dorp, is het leuk om samen met je broer of zus je nieuwe omgeving te verkennen en te ontdekken.