Een nieuwe kast nodig in huis? Ga voor een exemplaar van bamboe

Om verschillende redenen kun je in de situatie terechtkomen waarin je weer eens een nieuwe kast in huis nodig hebt. Vaak is dit het gevolg van het feit dat je meer spullen op te bergen hebt dan voorheen waardoor nieuwe kastruimte wenselijk is. Ook kan het zijn dat een oude kast simpelweg kapot, versleten of niet zo fraai meer is. Hoe dan ook, wanneer je op zoek gaat naar een nieuw exemplaar is het zeker de moeite waard om naar een bamboe kast uit te kijken. Want inderdaad, de opkomst van bamboe heeft er inmiddels ook toe geleid dat er tegenwoordig diverse prachtige bamboekasten te verkrijgen zijn. Het gaat hierbij bovendien om kasten met verschillende doeleinden. Waarom bamboe eigenlijk zo geliefd is tegenwoordig? Je leest het in de volgende alinea.

bamboe kast

De voordelen van bamboe als meubelmateriaal op een rijtje

Vergeleken bij veel andere grondstoffen heeft bamboe de volgende pluspunten in huis:

  • Bamboe is nagenoeg onbeperkt beschikbaar en te verkrijgen. Een bamboeplant of -stengel kan namelijk wel een meter per dag groeien. Zelfs als je een plant wegsnoeit komt deze bijna altijd niet lang later toch weer tevoorschijn. 
  • Vanwege de grote beschikbaarheid is bamboe geen dure grondstof.
  • Het aanleggen en onderhouden van bamboebossen is niet moeilijk en niet belastend. Er zijn bijvoorbeeld niet nauwelijks extra (chemische) middelen nodig om de boel op gang te houden. Het milieu heeft hier dus bijna in het geheel geen last van; hoe dan ook veel minder dan van bijvoorbeeld (illegale) houtkap.
  • Mochten resten van bamboe in de natuur terecht komen dan is dat geen probleem. Het is namelijk volledig biologisch afbreekbaar.
  • Voor het aanleggen van een bamboebos is relatief niet veel ruimte nodig.
  • Bamboe is makkelijk te verwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *