Een onderhoudsarme tuin. Zo doe je dat!

      Geen reacties op Een onderhoudsarme tuin. Zo doe je dat!

Heerlijk tijdens de warme, maar ook zeker de koude dagen. Een tuin is hartstikke leuk om te hebben. Je kunt er genieten van een stukje natuur, maar dan van jezelf. Lekker barbecueën in de zomer en opwarmen bij het vuurtje in de winter. Het nadeel van een tuin is voor veel mensen echter het onderhoud ervan. Hoe zorg je er nou voor dat je een tuin hebt zonder te veel tijd en geld kwijt te zijn aan onderhoud?

Kunstgras

Hoe makkelijk zou het zijn als je graag een gazon of grasveldje wil, maar niet wil wachten tot de graszoden eindelijk hun werk hebben gedaan. Laat staan nog het onderhoud eraan! In dit geval is kunstgras hetgeen wat je zoekt. Kunstgras hoeft niet onderhouden te worden. Af en toe alleen wat blaadjes of vuil eraf halen om de levensduur van je kunstgrasveld te verlengen, meer niet.

Als je naast tijd ook niet veel geld eraan wil besteden, dan is kunstgras ook een goede oplossing. Bij tuincentra, en zelfs online, kun je gemakkelijk aan goedkoop kunstgras komen. Het aanleggen van het gazon is ook ontzettend makkelijk. Vraag desnoods om advies aan de verkopende partij.

Planten en bloemen

Kies naast onderhoudsarm gras ook voor onderhoudsarme planten en bloemen. Dit zijn bloemen en planten die weinig tot geen onderhoud vragen en dus ideaal zijn voor mensen die graag een mooie tuin willen hebben zonder te veel tijd en geld kwijt te zijn. De plant Vrouwenmantel is daar een goed voorbeeld van. Deze zie je vaak voorbij komen in tuinen. Ze kunnen bloeien bij zon en bij geen zon. Je hoeft alleen af en toe wat uitgebloeide bloemen eraf te knippen en je zit goed.

Ook de schoenlappersplant is er zo één. Zowel in de zomer als winter is dit een ideale plant, want het blad van deze houdt ook tijdens de koude dagen in stand. De kalimeris incista bloeit in het najaar ook nog lekker door. Het grote voordeel van deze plant is dat het onkuid er niet doorheen te zien is.

Eenvoud

Probeer je tuin en de indeling ervan zo simpel mogelijk te houden. Zo zorg je ervoor dat het overzichtelijk is en niet te druk is. Dit geeft rust en het is tevens zo dat je ook niet veel dingen hoeft te onderhouden. Eenmaal goed neerzetten en af en toe wat onkruid verwijderen, wat vegen of blaadjes weghalen is dan voldoende. Dan heb je een mooie en onderhoudsarme tuin tegelijk!