Een studeer- of werkkamer inrichten

      Geen reacties op Een studeer- of werkkamer inrichten

De luxe van het kantoor wordt veelal pas opgemerkt wanneer je gaat thuiswerken. Een goed beeldscherm, de juiste stoel en een goed bureau. Zeker sinds de coronacrisis weten wij hoe belangrijk een goede werkplek thuis is. Dit geldt niet alleen voor thuiswerkers, maar ook voor studenten. In dit artikel nemen je mee hoe je een studeer- of werkkamer goed inricht. 

Richt functioneel in

Een studeer- of werkkamer is het liefst een aparte ruimte. Een ruimte waar je je kunt afzonderen. Is dit niet mogelijk? Dan kun je altijd gebruik maken van kasten, scheidingswanden of schermen om een aparte ruimte te creëren. Binnen no time heb je een ruimte gecreëerd waar je afgezonderd kunt werken. 

Richt de ruimte altijd functioneel in. Extra meubels en accessoires leiden af en zorgen ervoor dat jij je niet kunt concentreren. Zet dus alleen meubels in de ruimte die nodig zijn om effectief te werken. 

Het perfecte bureau kiezen 

Het perfecte bureau kiezen is niet makkelijk. Een bureau is belangrijk. Je zit er gemiddeld 8 uur per dag aan. Dan moet een bureau wel voldoen aan alle eisen. maar welke eisen heb je? Dat hangt onder andere af van je beroep. Ben je student? Dan wil je graag ruimte voor allerlei boeken en je laptop. Ben je een marketeer? Dan is de kans groot dat je voldoende hebt een beperkte ruimte, want jij hebt alleen je laptop nodig. 

Waarvoor en hoe jij het bureau gaat gebruiken, is het startpunt. Hoeveel ruimte heb je nodig? Vanuit hier kun je beslissen hoeveel ruimte je nodig hebt en welke afmetingen voldoende zijn voor jou. 

Vervolgens kun je beslissen welk materiaal jouw voorkeur heeft. Drink je graag tussendoor en eet je aan het bureau? Dan moet het wel tegen een stootje kunnen. Een steigerhouten bureau is dan perfect. Zeker wanneer je deze combineert met een nano coating. Zo zorg je ervoor dat het bureau onverwoestbaar is. Een glas dat omvalt is niet een probleem. 

Maar er zijn natuurlijk ook andere materialen zoals, glas, metaal en betonlook. Elk materiaal heeft zo voor- en nadelen. Maak een bewuste keuze in materiaal. 

Tot slot is het model van het bureau belangrijk. Een hoekbureau is handig voor kleinere ruimtes, maar er wel behoefte is aan voldoende werkplek. Daarnaast bieden sommige bureau’s opbergruimte. Kies een model waarbij de hoogte van het bureau goed is en voldoet aan jouw eisen om goed te werken. 

Opbergruimte nodig? 

Overweeg in hoeverre je echt opbergruimte nodig hebt. Extra meubels die onnodig zijn, belemmeren je concentratie. Maar opbergruimte kan ook juist helpen. Heb je veel boeken en papieren? Dan zorg je met een kast er juist voor dat je de ruimte functioneel houdt. Overweeg dus alleen een goede kast wanneer dit nodig is. 

Afstijlen 

Staan alle benodigde meubels in de ruimte? Dan is het tijd om de ruimte af te stijlen. Je hoeft natuurlijk niet de ruimte compleet somber te houden. Een kleine accessoires en een rustige kleur op de muur fleurt de ruimte zeker op. Denk dus niet dat je helemaal geen accessoires mag plaatsen, maar doe het met beleid.