Energie besparen? Volg deze tips!

      Geen reacties op Energie besparen? Volg deze tips!

Het leven is al duur genoeg en het is altijd prettig als je ergens op kunt besparen. In dit artikel vertel ik je drie eenvoudige en praktische tips waarmee je jaarlijks tientallen euro’s extra overhoudt (misschien zelfs meer!). Wil je op energie besparen en ben je benieuwd geworden? Lees dan gauw verder!

Tip 1: Zet apparaten niet op standby!

Amerikaans onderzoek heeft uitgewezen dat een apparaat gemiddeld 75% van zijn energie gebruikt op het moment dat deze op standby staat. Deze onnodige vorm van energieverbruik wordt ook wel sluipverbruik genoemd. Je kunt je vast voorstellen dat je een hoop geld kunt besparen door apparaten als de televisie of radio helemaal uit te schakelen.

Bonustip: sluit je televisie, radio en andere apparaten aan op een stekkerdoos met een schakelaar. Zo kun je meerdere apparaten eenvoudig en in één keer uitschakelen.

Tip 2: Maak gebruik van de zon!

‘Voor niets komt de zon op’ is een welbekende uitspraak en zo is het maar net. Wil je besparen op je energiekosten, maak dan gebruik van de gratis warmte die de zon je bied! Zorg ervoor dat je het zonlicht binnenlaat op een mooie stralende dag. Daarnaast kun je natuurlijk ook zonnepanelen laten plaatsen. Zonne-energie is natuurlijk een enorm duurzame manier van energieopwekking. Het laten plaatsen van zonnepanelen vereist wel een investering welke zich op termijn zal terugbetalen. Onderzoek of zonnepanelen in jouw situatie rendabel zijn.

Tip 3: Maak gebruik van LED-verlichting

LED-verlichting is relatief duur in aanschaf, maar de aanschafprijs van een LED-lamp heb je al gauw terugverdiend! Zeker op termijn is het dus verstandig om gebruik te maken van LED-verlichting. Een LED-lamp is wel 70% of 80% energiezuiniger dan bijvoorbeeld een spaarlamp of een hallogeenlamp.

Wil je meer weten over besparen op je energierekening of ben je op zoek naar een goede energieleverancier? Neem dan eens een kijkje op Engie-energie.nl.