Ga voor stoer, kies voor industriele spiegels

      Geen reacties op Ga voor stoer, kies voor industriele spiegels

Een industriele spiegel, wat is het precies? Wat zijn de kenmerken en waarom zou je voor dit type van spiegel kiezen? En kun je industriele spiegels enkel in een industrieel pand kwijt? Industriële spiegels kwamen oorspronkelijk uit fabriekshallen, ateliers en andere oude gebouwen. Tegenwoordig worden ze uiteraard nieuw gemaakt, maar vaak nog op basis van de oude modellen. Wij lichten in dit artikel een tipje van de sluier op over deze bijzondere stoere spiegels. Laat je inspireren!

De kenmerken van industriele spiegels

Industriele spiegels zien er om te beginnen stoer uit. Ze zijn rechttoe rechtaan, zonder franjes. De lijnen zijn meestal recht, soms ook rond of zelfs onregelmatig. De lijst is vaak in zwart metaal uitgevoerd. Er bestaan ook industriële spiegels met lijsten in goudkleurig, brons, zilver en titaan. Kunststof en felle kleuren voor de lijst zijn uit den boze voor de industriële stijl. Industriële spiegels hoeven niet altijd groot te zijn. Er bestaan ook kleinere modellen. En tussen de industriele spiegels vind je ook setjes van spiegels van verschillende afmetingen. Hiermee kun je een leuke collage maken. De spiegel hoeft ook niet altijd aan de muur te hangen. Er bestaan bijvoorbeeld spiegels op poten of passpiegels die je gewoon tegen de muur laat aanleunen. Deze geven jou een grote flexibiliteit. Je plaatst de spiegel gewoon waar jij hem nodig hebt.

In welke interieurstijl zet jij industriele spiegels in?

Een industriële spiegel hoeft niet per sé in een industriele woning geïntegreerd te worden. Spiegels met een meer glimmende lijst passen bijvoorbeeld in een bling-bling interieur zoals bij de New York style. Fijnere lijsten met ronde vormen gaan ook uitstekend in een retro woning. Goudkleurige lijsten passen zelfs in een landelijke of in een romantische omgeving. En strakke zwarte lijsten zijn perfect geschikt voor een moderne of minimalistische woning. Je merkt het al, de term industrieel slaat meer op de vormgeving dan op het interieur waarin de spiegel terecht komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *