Heerlijk vrij in de natuur

      Geen reacties op Heerlijk vrij in de natuur

Wanneer we het over het diepste meer van Italië hebben dan hebben we het over het Comomeer, een prachtige plek om heerlijk op vakantie te gaan. Een prachtige omgeving met bossen, schitterende bloemen en de rivier heeft uitlopers. Maar rond het meer heb je ook leuke authentieke dorpjes die je kunt bezoeken, een leuke en mooie omgeving waar je met het hele gezin naartoe op vakantie kunt gaan. Het meer ligt in het gebied de Lombardije, het Gardameer is groter maar dit meer is omgeven door mooie natuur wat ook zijn voordelen heeft. 

Comomeer

Heerlijk eten rond het Comomeer

Het meer staat bekend om zijn heerlijke specialiteiten, alle ingrediënten voor de gerechten worden uit de bergen of het meer gehaald. Natuurlijk kun je niet om de verse vis heen die uit het meer wordt gevist, de regio staat ook bekend om zijn kaas. Als afsluiter van een heerlijk diner wordt er vaak een blauw schimmelkaasje gegeten, dit is traditie in deze regio. Er is niets leuker dan in een lokaal restaurant de streekgerechten te proeven en te eten, ook dit hoort natuurlijk bij een vakantie aan het Comomeer. Je kunt ook een boot huren en lekker varen naar een leuke en mooie locatie. 

Met de trein op vakantie

De meeste mensen gaan met de auto op vakantie naar het Comomeer, toch is met de trein een hele belevenis. Zeker wanneer je kinderen hebt is dat leuk om te doen, zij ervaren dit echt als een geweldige reis om te doen. Je bent ongeveer 14 uur onderweg om er met de trein te komen, mede omdat je een paar keer moet overstappen. Er is ook een mogelijkheid om met de autoslaaptrein te gaan, van eind mei tot eind augustus rijdt deze trein. Vanaf het eindpunt met de trein is het nog ongeveer 140 km rijden naar het meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *