Hoe behaal je winst met warehousing?

      Geen reacties op Hoe behaal je winst met warehousing?

Warehousing is een term die je wellicht hebt gehoord als je thuis bent in de logistieke wereld. Ben je niet zo thuis in de logistieke wereld? Dan kan het zijn dat je deze term nog nooit voorbij hebt horen komen. Wat is warehousing precies en hoe kun je hier winst mee behalen? Dat lees je in dit artikel. 

Wat is warehousing?

De term warehousing spreekt eigenlijk al voor zich, het staat namelijk voor het opslaan van goederen die vervolgens worden verkocht of gedistribueerd. Dit opslaan van deze goederen gebeurt in een magazijn of warehouse, warehouse is oorspronkelijk een Engelse term. In Nederland noemen we dit opslagcentrum ook vaak een distributiecentrum, maar dit is net anders. Een distributiecentrum regelt namelijk ook vaak het onderdeel orderpicking en verwerking. 

Het gebruiken van een warehouse is eigenlijk altijd nodig, je hebt namelijk vrijwel altijd een voorraad aan goederen die je ergens moet opslaan voordat ze naar de klant gaan. Je kunt je warehousing goed zelf regelen wanneer je bedrijf nog klein is en je geen hele grote voorraad hebt. Als je voorraad erg groot wordt kun je warehousing ook uitbesteden. 

Hoe behaal je winst met warehousing?

Het is belangrijk om je warehouse goed op orde te hebben, dit zorgt er namelijk voor dat de goederen snel verkocht en gedistribueerd kunnen worden. Net zoals veel andere taken binnen de logistiek kun je ook het warehousing uitbesteden aan een derde partij. Door warehousing uit te besteden kun je winst boeken op verschillende onderdelen binnen het proces. 

Door (een deel van) je logistieke proces uit te besteden kun je dus winst behalen, een van die redenen dat je winst behaalt is omdat je je nu beter kunt richten op een andere activiteit. Doordat jij niet bezig bent met het warehousing kun jij je richten op je oorspronkelijke kernactiviteit. Zo heb je meer rust in je werk en kun je je focussen op de groei van je bedrijf. 

Daarnaast zijn er verschillende financiële voordelen wanneer je je warehousing uitbesteedt aan een gespecialiseerd bedrijf. Je kunt vaak een mooie afspraak maken wat betreft de kosten waardoor je uiteindelijk goedkoper uit bent. Wanneer je meer orders of palletplaatsen hebt betaal je meer, en wanneer dit er minder zijn betaal je ook minder. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *