Hoe je polycarbonaat kunt inzetten voor je bedrijf

Er zijn veel materialen die stevig en toch betaalbaar zijn. Maar weinig zijn echter zo multifunctioneel en duurzaam als polycarbonaat. Dit materiaal kan je op verschillende manieren gebruiken in een kantoorsituatie. Het materiaal is daarvoor uitermate geschikt.

Polycarbonaat

Wat is polycarbonaat?

Polycarbonaat is wat we noemen een thermoplastisch polymeer. Het is een zeer hard, stevig maar toch doorzichtig materiaal. Dat maakt dat het ook wel wordt gebruikt in de plaats van ramen. Wat polycarbonaat zo bijzonder maakt is dat het een behoorlijke slagvastheid heeft. Dat wil zeggen dat het heel sterk is. Polycarbonaat is zelfs maar liefst 250 keer sterker dan glas. Maar dat is niet het enige waarin dit materiaal een betere keuze is dan glas:

  • het is duurzaam: omdat het zo stevig is, gaat het heel lang mee
  • het is betaalbaar: polycarbonaat is in veel gevallen goedkoper dan glas
  • het breekt niet: glas kan breken en polycarbonaat is amper stuk te krijgen

Zoals je nu ziet, zijn er dus veel redenen om op de plek van glas juist polycarbonaat te gebruiken. Het is dan ook niet gek dat dit materiaal ook wel eens plexiglas wordt genoemd. Plexiglas is de algemeen bekende term voor het materiaal dat eigenlijk polycarbonaat wordt genoemd. Het is tevens een soort kunststof. 

Op kantoor gebruiken

Plexiglas kan dus prima ter vervanging van glas worden gebruikt. Sterker nog: daar is het vaak voor bedoeld. Vooral in deze tijden is dat wellicht een aanrader op kantoren. Platen tussen bureaus in kunnen bijvoorbeeld voorkomen dat mensen elkaar aansteken met ziektes zoals covid maar ook griep en andere aandoeningen. Het is tevens goed voor de concentratie om je af te kunnen sluiten tijdens het werk. Door plexiglas te plaatsen kun je je afsluiten en toch nog visueel contact met je collega’s hebben omdat je door het materiaal heen kunt kijken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *