Hoe zorg je voor meer schaduw in de tuin?

De zomermaanden zijn aangebroken en daarmee ook de zinderende hitte als het 25 tot 30 graden is. Om van je tuin te kunnen genieten is het handig om schaduw in je tuin te hebben. Dit kan je op verschillende manieren bereiken en daarom vertellen we je in dit artikel hier meer over. Als je al besloten hebt wat je wilt doen kan je via Rainbow je bestelling plaatsen of extra professioneel advies vinden!

Knikarmschermen en uitvalschermen

De meest populaire manieren om schaduw te creëren is door middel van een knikarmscherm of een uitvalscherm. Deze schermen monteer je aan je huis en gaan door middel van een analoog of mechanisch systeem in en uit. Met een analoog systeem heb je een katrol die je met je handen kan aandraaien door middel van een draaiende beweging. met een mechanisch systeem gaat je knikarmscherm of uitvalscherm met een klik op de knop in en uit. Met deze schermen kan je precies kiezen wanneer jij zon of schaduw wilt, het enige nadeel is dat je met deze schermen niet in andere delen van je tuin schaduw kan creëren.

Bomen

Bomen zijn een natuurlijke manier om schaduw te creëren voor in de tuin, omdat deze een natuurlijke toevoeging zijn. Daarnaast is het ook ideaal om te gebruiken als afgrenzing voor je tuin. Het enige nadeel van bomen is dat sommige soorten hun bladeren verliezen in de herfst. Dit kan voor veel rotzooi zorgen in de tuin. Onderhoud is daarom belangrijk. Ook kan je met een boom als schaduwboom niet kiezen waar de schaduw in de tuin komt. Dit is geheel afhankelijk van de ligging van de boom en het moment van de dag.

Parasols of schaduw driehoeken

Parasols en schaduw driehoeken zijn goedkope manieren om schaduw te creëren in de tuin. Deze zijn ideaal als je zelf wilt kiezen waar je schaduw hebt, omdat deze makkelijk te verplaatsen zijn. Het nadeel is echter dat de duurzaamheid van het product minder is dan bovenstaande opties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *