Ideeën voor buitenverlichting

      Geen reacties op Ideeën voor buitenverlichting

Nu de zomer steeds iets dichterbij komt, zullen we meer tijd buiten doorbrengen in onze tuinen. Wat is een betere tijd dan nu om geweldige ideeën voor buitenverlichting op te doen.

Of dat nu is om buiten te eten, lekker te luieren in de zon of spelletjes te spelen met de kinderen, onze tuinen zullen de komende maanden veel in ons leven te zien krijgen. Dit is geen probleem tijdens de warme uren met daglicht wanneer de zonnestralen naar beneden stralen en ons vitamine D-gehalte verhogen. Maar hoe zit het ‘s nachts als het nog warm genoeg is om buiten te zijn en we proberen een andere sfeer te creëren? De avonden in de tuin gaan over vermaak – of dat nu familie is of vrienden bij zich hebben voor een kleine borrel. Ze gaan ook over ontspannen na een lange dag. Daarom moet elke tuinverlichting erop gericht zijn ons een gevoel van rust en veiligheid te geven. In het laatste geval zal er geen indringer op de loer liggen in de struiken als er strategisch geplaatste verlichting is om hem of haar te markeren.

Verander de achtertuin in een warme en uitnodigende ruimte.

verlichting komt echt om de hoek kijken. Dat kan betekenen dat je taakverlichting gebruikt om die rotstuin van je te veranderen in een oogverblindend middelpunt om naar te staren terwijl je op het terras dineert. Misschien wil je dan weer dat ‘zwevende tuinmeubeleffect’ creëren dat je in restaurants hebt gezien via ledverlichting? Wat jouw doel ook is, we zullen proberen je in de juiste richting te wijzen om ervoor te zorgen dat je precies het effect krijgt waarnaar je op zoek bent.

Overigens zult je misschien blij zijn te weten dat de meeste buitenverlichting tegenwoordig van de laagspanningsvariant is. Dit maakt de verlichting gelukkig niet alleen veiliger om mee te werken, maar ook veel goedkoper als het gaat om jouw energierekening.

Ten eerste is het geheim van goede tuinverlichting, net als binnenshuis, de ‘laagjes’. Daarmee bedoelen we het gebruik van verschillende soorten verlichting, zoals sfeer-, taak- en accentverlichting.

Drie lagen buitenverlichting om buiten in te zetten

Omgevingsverlichting – dit is een vorm van verlichting die geen specifiek doel heeft, maar om een ​​sfeer te creëren.

Taakverlichting – verlichting die wél een doel heeft, namelijk het verlichten van de trap op een terras, de buitenmuren of de vijver van jouw huis.

Accentverlichting – deze wordt gebruikt om een ​​bepaald deel van de tuin te accentueren, bijvoorbeeld een centrale boom of jouw prijswinnende bloembed. Meestal gaat het om het inzetten van meerdere schijnwerpers.

Onthoud ook dat door ‘s nachts buitenverlichting aan jouw tuin toe te voegen, je niet probeert de schoonheid en kleuren van de tuin na te bootsen zoals ze bij daglicht verschijnen. In plaats daarvan probeer je een ‘andere’ tuin onder de aandacht te brengen. Hiermee bedoelen we dat er veel meer contrasten zullen zijn en een mix van zowel schaduwrijke silhouetten als gemarkeerde kenmerken. Op deze manier wordt jouw tuin ‘s nachts een meer mysterieuze plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *