Je huis helemaal afmaken met ledstrips

      Geen reacties op Je huis helemaal afmaken met ledstrips

Nu het weer donkerder begint te worden in de avonden begon ik wat te missen in huis. Dit jaar zijn mijn vriend en ik gaan samenwonen, maar dat was in de lente. We hebben dus ons huis heel zomers ingericht, en kwamen er onlangs achter dat het heel erg donker is ‘s avonds. Wat sfeerlichten waren zo gekocht en toegevoegd, maar nog steeds hebben we wat donkere plekjes in huis. Vooral op plekken waar licht niet zo goed komt, zoals keukenkastjes of in het tv-meubel. Wel is het handig om daar licht te hebben, zodat je kan zien wat je wil pakken! Onlangs hebben we de oplossing voor ons probleem gevonden, en vandaag deel ik deze graag met jullie! Veel leesplezier!

Wat is een ledstrip precies?

De oplossing was om ledstrips te plaatsen op de plekken waar we wat extra licht konden gebruiken. Maar wat is een ledstrip precies? Een ledstrip is in principe een flexibel snoer met kleine led-lichtjes er in. Een voorbeeld wat iedereen misschien wel kent is trapverlichting in bioscopen en theaters, zodat je in het donker wel de trappen kan zien. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten en maten. Ook kunnen ze zowel buiten als binnen gebruikt worden. Daarnaast worden sommige strips puur decoratief gebruikt, waar anderen de hoofdverlichting zijn (zoals bij het voorbeeld van de bioscoopzaal). Doordat de ledlampjes op de strips dicht op elkaar zitten, krijg je de illusie dat het een langgerekte lichtbron is in plaats van aparte lampjes. 

De voordelen van ledstrips

Ledstrips zijn enorm handig, omdat je ze overal kunt toepassen. Op plekken waar conventionele verlichting geen oplossing is, kun je eigenlijk altijd wel een oplossing bedenken met ledstrips. Daarnaast zien zulke strips er veel professioneler en strakker uit dan bijvoorbeeld een opplaklampje die je met dubbelzijdig tape bevestigd. Ook zijn ledstrips tegenwoordig helemaal niet meer duur, zeker voor de lengte die je krijgt. Deze lengte van de strips kun je zelf heel gemakkelijk ook inkorten, dus dat is ideaal als je de strips wilt hergebruiken op een andere plek. Verder zijn leds natuurlijk heel energiezuinig en gaan lang mee. Ook geeft dit een modern lichteffect. Tot slot kun je ze in alle kleuren van de regenboog bestellen. 

De plekken in je huis die wel ledstrips kunnen gebruiken

Er zijn talloze plekken in je huis die een ledstrip kunnen gebruiken. Bij ons thuis was dat dus de onderste keukenkastjes, omdat we ‘s avonds niet goed konden zien welke kruiden of olie we pakten. Daarnaast hebben we het tv-meubel aan de binnenkant bekleed met strips, zodat we de games en films goed kunnen zien als het donker is. Andere toepassingen zijn bijvoorbeeld achter je tv, in de boekenkast, langs traptredes, en ga zo maar door. Overal waar je verlichting wil kan een ledstrip worden toegepast!