Je tuinkamer inrichten met deze tips

Tuinkamers zijn hip! Er zijn ontzettend veel mensen die tegenwoordig willen genieten van een heerlijke tuinkamer. Je profiteert op die manier van de zon, terwijl je de wind buiten de deur houdt. Kun je wel wat tips gebruiken om jouw tuinkamer in te richten? We helpen je graag een eindje op weg.

Zorg voor voldoende licht

Een tuinkamer is een ruimte waarbij het van belang is dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de lichtinval. Er wordt dan ook vaak gekozen voor glazen tuinkamers (bijvoorbeeld van deze website); zo komt er extra veel licht naar binnen. 

Extra licht door middel van een lichtstraat

Wist je dat je extra licht kunt toelaten door een lichtstraat in je tuinkamer te plaatsen? Zo komt er niet alleen meer licht naar binnen, maar kun je ook nog eens genieten van de mooie sterrenhemel. Ideaal voor een romantisch avondje samen met je partner.

Maak er één geheel van

Om je tuinkamer sfeervol te maken is het goed om er één geheel van te maken. Maak het dus niet te bont als het aankomt op het gebruik van kleuren en materialen en hanteer eventueel een bepaalde interieurstijl. Idealiter laat je de stijl van je tuinkamer aansluiten op de woonstijl in je huis. Zo creëer je een harmonieus geheel, waardoor je er nóg beter tot rust kunt komen.

Vergeet de decoratie niet

Ook decoratie mag natuurlijk niet ontbreken in je tuinkamer. Dit kan veel doen voor de sfeer in deze ruimte. Ook hier is het echter van belang dat je niet overdrijft; subtiele decoratie is vaak mooier dan wanneer je overal kleine spulletjes hebt liggen. Plaats bijvoorbeeld wat mooie schilderijen, kaarsjes en kussentjes voor op de bank. Vergeet bovendien de gordijnen niet; je wilt ‘s nachts natuurlijk de boel bedekken zodat je geen last krijgt van ongewenste bezoekers en je je privacy kunt behouden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *