Kunstgras over? Verwerk het in je interieur!

      Geen reacties op Kunstgras over? Verwerk het in je interieur!

Kunstgras is een prettige en handige manier om gras in je tuin te leggen, zonder daadwerkelijk gebruik te maken van echt gras. Maar hoe goed je ook het oppervlak opmeet, je zal altijd wel een stukje over hebben. Wat doe je hier dan mee? In je interieur verwerken natuurlijk! Je kan op verschillende manieren het kunstgras verwerken binnenshuis, en het ziet er ook nog eens erg leuk uit! Lees snel verder.

Aan de muur

Het kunstgras is op verschillende manieren te gebruiken, dus wat dacht je ervan om het te verknippen in leuke vormen en het aan de muur te hangen? Je kan er bijvoorbeeld letters uit halen, maar ook vormen zoals een ster of hart. Of hang een stuk kunstgras achter een schilderijtje voor een speelse look. Je kan er verschillende kanten mee op, dus wees creatief!

Op een meubelstuk

Je moet het niet overdrijven en de hele bank ermee beleggen, maar wat dacht je van een stukje kunstgras op een klein krukje? Dat zal zorgen voor een speelse look. Maak het vast met bijvoorbeeld lijm om ervoor te zorgen dat het niet zomaar los gaat. Ook kun je het op maat knippen en bijvoorbeeld op een plankje leggen, waar je vervolgens allerlei plantjes en potjes op zet. Zo creëer je een soort mini-tuintje in huis.

Als kleedje

Kunstgras is vaak erg zacht, dus waarom gebruik je het niet als kleed? Je kan het als vloerkleed op de grond leggen bijvoorbeeld onder de eettafel, maar je kan het ook gebruiken als een hoekje waar de hond lekker kan liggen. Daar zullen jouw huisdieren echt van genieten! Ook kun je speciaal hiervoor kunstgras kopen zodat je precies weet hoeveel je nodig hebt en hoe groot het moet worden, zodat je niet te kort komt.

Voor de kinderen

Is de kinderkamer in huis ingericht met een thema als de jungle of het bos? Of misschien wel sprookjesachtig? Dan kun je hier goed kunstgras in verwerken. Gebruik het bijvoorbeeld op de kledingkast, waar je allerlei verschillende leuke dingen op kan zetten die met het thema te maken hebben. Of gebruik het als een stukje vloerbedekking, waar de kinderen dan kunnen zitten en spelen. Gebruik je fantasie hiervoor! Kinderen zullen het heerlijk vinden om ‘echt gras’ in hun kamer te hebben en zeker wanneer je dit verwerkt in een thema, zal het er erg leuk en creatief uit zien.