Prachtige massief houten vloer

      Geen reacties op Prachtige massief houten vloer

Natuurlijke producten in huis zijn niet alleen erg mooi om te zien, ook verzekerd van een lange levensduur. Natuurlijke eiken vloeren staan bekend om de prachtige uitstraling en hoge kwaliteit. Een massief houten vloer verzekerd je van puur woongenot, net als bij alle andere producten heb je ook verschillen in vloeren. Er zijn grote verschillen te vinden in eiken hout. Niet alleen het soort eik, maar ook de plaats waar de eik groeit is belangrijk. Per streek verschilt het hoe snel de eik groeit, dit zal de kleur en de dichtheid bepalen van het hout.

Kenmerken voor een massieve vloer

eiken vloeren

De hardheid van iedere massieve vloer is anders, een eiken vloer is bijvoorbeeld harder dan een grenen vloer. Beschadigingen zullen minder snel zichtbaar zijn bij een massieve vloer van eiken dan bij een grenen vloer. De langgerekte vlamtekening is kenmerkend voor eiken, dit komt door het evenwijdig dosse zagen aan de jaarringen. In Europees eiken zit looizuur, dit reageert op bijvoorbeeld ammoniak. De vloer krijgt dan een diep bruine en warme tint, dit proces noemt men roken. Met rook heeft het dus niet veel te maken, Russisch eiken bevat bijna geen looizuur, kan daarom ook niet op deze manier worden gerookt.

eiken vloeren

Verschillende keuze in vloeren

Massieve vloeren van Esco zijn beschikbaar in verschillende soorten. De breedte van de planken zijn verschillend en verkrijgbaar tot 30 cm breed, je kunt ook afwisselen bij het leggen van de vloer. Ook in de kleur zijn er grote verschillen, verouderd, gerookt of afgewerkt met olie. Een massieve vloer kan tot wel 2 cm dik zijn, te leggen in veel gevallen met een V groef.