Tips bij de aankoop van je huis

      Geen reacties op Tips bij de aankoop van je huis

Het kopen van een huis is voor veel mensen leuk en spannend. Daarnaast is het natuurlijk een tijdrovende klus, aangezien het een belangrijke beslissing betreft en je wilt zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Verstandig dus om goed voor ogen te hebben wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een huis. Ik vertel je daar graag meer over.

Een huis kopen met een hypotheek

De meeste mensen die een huis kopen, maken gebruik van een hypotheek. Het is belangrijk dat je tijdig weet hoeveel geld je kunt uitgeven aan de aankoop van je huis, zodat je weet in welke prijsklasse je zoeken moet. Op internet vind je verschillende websites met tools waarmee je je maximale hypotheekbedrag kunt berekenen.

De zoektocht naar een woning

Als je op zoek gaat naar een woning, heb je verschillende mogelijkheden. Allereerst kun je in gesprek gaan met een makelaar. De makelaar helpt je vervolgens bij het vinden van je droomhuis. Bovendien scheelt het inschakelen van een makelaar een hoop tijd en moeite. Wel is het zo dat een makelaar geld kost. Wil je geld besparen? Dan is het ook mogelijk om zelf op zoek te gaan naar een huis. Dit kun je bijvoorbeeld doen via websites als Funda.nl.

De bezichtiging

Heb je een geschikt huis gevonden? Dan is het tijd voor de bezichtiging. Het is belangrijk dat je het huis bij de bezichtiging uitgebreid en nauwkeurig bekijkt, zodat je – mocht je uiteindelijk eigenaar worden van het huis – niet voor verrassingen komt te staan. Op internet zijn verschillende checklists te vinden die je bij de bezichtiging kunnen helpen. Volg deze checklists zo goed mogelijk op. Naast het volgen van de checklist, is het verstandig om een bouwkundig rapport op te laten stellen. Zo’n bouwkundig rapport, ook wel een ‘bouwkundige keuring‘ of een ‘bouwtechnische keuring’ genoemd, geeft goed inzicht in de onderhoudsstaat van het huis en het laat zien hoeveel onderhoud er op termijn nodig is.

Een landmeter inschakelen

Wees ervan verzekerd wat je koopt. Het kan daarom handig zijn om een landmeter zoals www.boon-landmeten.nl in te schakelen bij zo’n grote aankoop. Zo voorkom je voor onaangename verassingen te staan met je nieuwe woning.

Heb je de voorgaande stappen succesvol doorlopen en ben je geïnteresseerd om het huis te kopen? Dan is het tijd om een bod te doen. De waarde van het huis is afhankelijk van een hoop verschillende factoren. Hier zullen we in een ander artikel verder over uitweiden.