Tips bij het verkopen van je huis

      Geen reacties op Tips bij het verkopen van je huis

De laatste jaren gaat het goed met de huizenmarkt. Er is nog steeds meer vraag dan aanbod in huizen. Met name in de Randstad daar is de vraag erg hoog. Hierdoor kwam ik op het idee om zelf mijn huis te verkopen. Zonder dat ik een makelaar heb ingeschakeld. Het kost veel tijd, maar voor mij was alles het dubbel en dwars waard. In dit artikel zal ik jullie wat tips geven voor als je zelf je huis wil verkopen.

Zonder makelaar

Vrijwel iedereen schakelt een makelaar in bij het verkopen van zijn of haar huis. Dit is helemaal niet noodzakelijk je kan namelijk ook je huis verkopen zonder een makelaar. Je moet wel rekening houden dat hier veel tijd in gaat zitten. Je moet jezelf dus echt afvragen of je hiertoe bereidt bent en of je hier ook zin in hebt. Het bespaart wel veel kosten als je geen makelaar inschakelt.

Foto’s maken en opruimen

Het is van belang om mooie foto’s te maken, zodat je een goede eerste indruk achterlaat bij de mogelijke kopers.  Als je niet beschikt over een goede camera kan je er een huren, zodat de foto’s van goede kwaliteit zijn. Zorg er daarnaast voor dat je huis er netjes uitziet. Er moeten bijvoorbeeld geen spullen op de grond liggen, vaat op het aanrecht staan of kleding op de kamer liggen.

Social media

Om je huis te promoten kan je gebruik maken van social media. Zo kan je foto’s plaatsen, informatie delen of filmpjes plaatsen. Er zitten tegenwoordig zo veel mensen op social media dat het makkelijk is om veel mensen te bereiken in een korte tijd. Ze kunnen je hierop makkelijk bereiken om informatie aan je te vragen of om een afspraak te maken voor een bezichtiging.

Hulp

Wil je ook zelf je huis verkopen of ben je bezig om je huis zelf te verkopen? Maar denk je toch nog hulp nodig te hebben. Dan kan je eigenaar proberen. Je kunt hier namelijk zelf aangeven waarbij je hulp wil hebben. Je stelt met hun een pakket samen met de taken waar je geholpen wil worden.