Tips voor een duurzame badkamer

      Geen reacties op Tips voor een duurzame badkamer

Ben je toe aan een nieuwe badkamer? Steeds meer mensen die hun badkamer laten renoveren of verbouwen kiezen voor een duurzame badkamer. Met een duurzame badkamer bespaar je op je energierekening en werk je mee aan een beter milieu. Benieuwd hoe je dat doet? In dit artikel geef ik je een aantal praktische tips.

Waterbesparende douchekop

Een gemiddelde douchebeurt duurt 9 minuten. Wist je dat je met een gemiddelde douchebeurt zo’n 70 liter warm water verbruikt? Dat is natuurlijk bijzonder veel. Om het waterverbruik te beperken kun je ervoor kiezen om korter te douchen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een waterbesparende douchekop te installeren. Een waterbesparende douchekop laat maximaal 7,2 liter water per minuut door en dat is aanzienlijk minder dan een traditionele douchekop (zo’n 20 procent). Tóch hoef je met zo’n waterbesparende douchekop door de slimme toepassing van techniek – waarbij lucht aan het water wordt toegevoegd – niet in te leveren op comfort.

Warmteterugwinning

Een andere slimme manier om een duurzamere badkamer te creëren is met behulp van warmteterugwinning, vaak ‘douche-wtw’ genoemd. Een warmteterugwinnings-installatie in je badkamer maakt gebruik van de warmte in wegstromend douchewater om koud water voor te verwarmen. Hierdoor hoeft de verwarmingsketel minder energie te verbruiken en bespaar je dus op de stookkosten. Een douche-wtw is bovendien eenvoudig te plaatsen en daarmee zeker het overwegen waard!

Laat je badkuip isoleren

Ga je graag in bad? Overweeg dan om je badkuip te laten isoleren. De kans is groot dat je nog nooit eerder van deze methode hebt gehoord, maar het is een doeltreffende manier om minder energie te verbruiken. Een geïsoleerde badkuip houdt water beter vast, waardoor het bad langer aangenaam blijft.

Meer informatie

Wil je meer weten over duurzame badkamers of ben je op zoek naar advies voor jouw eigen badkamer? Bekijk dan eens https://niebla.nl/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *