Van modder tot luxe: ontdek de geschiedenis van de hunter regenlaarzen

De meeste mensen die van buitenactiviteiten houden of in het veld werken, zijn al bekend met de hunter regenlaarzen, een icoon van kracht en veiligheid op modderige en drassige plaatsen. Deze artikelen, gemaakt van rubber, zijn in de loop der jaren een modeaccessoire geworden en zijn momenteel wereldwijd in trek.

Maar daar houden de voordelen niet op. De regenlaarzen zijn super praktisch en ook geweldige bondgenoten op regenachtige dagen en op plaatsen waar het klimaat koeler is. Degenen die vaak de sneeuw moeten trotseren, kunnen niet anders dan een Hunter-model in hun garderobe hebben. De traditionele regenlaarzen van het Britse merk zijn oorspronkelijk gemaakt om te worden gebruikt op het slagveld van de Eerste Wereldoorlog. Ze waren zeer succesvol omdat iedereen op zoek was naar stevige laarzen die tegen elk weertype bestand waren en op natte oppervlakken konden worden gebruikt.

Geschiedenis

The Hunter werd in 1856 opgericht door de Amerikaan Henry Lee Norris , die naar Schotland verhuisde om uw bedrijf uit te breiden . Samen met zijn partner Spencer Thomas Parmelee richtte hij de North British Rubber Company op, een fabriek voor de productie van rubberartikelen. De innovatieve manier van werken met het gebruikte materiaal maakte het mogelijk om producten van hoge kwaliteit te creëren, waaronder banden, kammen, golfballen en natuurlijk rubberen dames regenlaarzen, ideaal voor het koudste klimaat in Groot-Brittannië.

Omdat ze zijn gemaakt voor strikt functionele doeleinden, had niemand kunnen vermoeden dat ze decennia later zouden worden geprezen als een mode-item door een oneindig aantal internationale beroemdheden, waaronder Kate Moss, Katie Holmes, Jennifer Aniston en Angelina Jolie. De wereldwijde erkenning van het merk was te danken aan de kwaliteit en ondoordringbaarheid van het natuurlijke rubber dat wordt gebruikt om zijn producten te vervaardigen.

Daarnaast heeft het merk geïnnoveerd door dames regenlaarzen te presenteren met verschillende stijlen, die bij verschillende gelegenheden en voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *