Verbouwen in de corona periode

      Geen reacties op Verbouwen in de corona periode

Het kan niemand ontgaan zijn dat het covid-19 virus ons nu al een tijd bezig houdt. Om er voor te zorgen dat de besmettingen minder snel oplopen zijn er verschillende maatregelen van kracht (geweest). Zo is thuiswerken de norm geworden en mag op dit moment niet meer dan drie anderen in je huis uitnodigen op een dag. Tijdens een verbouwing kunnen deze maatregelen niet zo handig zijn. Want als je thuis aan het werken bent wil je niet in het puin of de herrie zitten en het aannemen van bouwvakkers is kan ook iets ingewikkelder zijn.

Is verbouwen mogelijk met de maatregelen?

De huidige maatregelen zijn dat je ten alle tijden ander halve meter afstand moet houden, thuiswerken de norm is en dus het aantal mensen wat je mag uitnodigen bij jou thuis. Doordat sommige sectoren bijna plat liggen, zoals onder andere het vliegverkeer, hebben veel mensen tijd over. En als je bijna nergens naartoe kan en je tijd over hebt, dan gaan veel mensen verbouwen. Het doe-het-zelf verbouwen/klussen is daarom op dit moment erg populair. Maar gelukkig is er voor de iets minder handige onder ons een protocol opgesteld door de overheid genaamd ‘samen veilig doorwerken’, hierin staan alle richtlijnen waaraan je je moet houden tijdens een verbouwing en hoe het zo veilig mogelijk kan verlopen.

Stijging aantal verbouwers in cijfers

Volgens Hypotheek24 is het aandeel verbouwers gestegen, van de 45.000 hypotheekaanvragen (oktober) is 12,5% aan het verbouwen. De toename vergeleken vorig jaar oktober is 3%. Dat is best veel. Een verbouwing moet natuurlijk ook gefinancierd worden. Hoe mensen dit doen verschilt best veel. De ene betaalt het met eigen spaargeld, de ander krijgt geld door middel van een schenking of je vraagt een persoonlijke lening aan. Maar je kunt ook je hypotheek verhogen, omdat de hypotheekrente nu heel laag is zullen voor de meeste mensen de maandlasten niet heel erg stijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *