Verhuizen wat komt er bij kijken?

Dat er veel bij een verhuizing komt kijken is een feit! En niet alleen maar in een woning maar in twee, want je de nieuwe woning daar wil je je in settelen en de oude woning moet woonklaar worden opgeleverd. Verhuisdozen kopen zijn een van de eerste dingen die je moet aanschaffen, zodat je al je spullen kan inpakken en je kan gaan settelen in je nieuwe woning. Speciaal voor jou vind je een stappenplan in dit artikel voor als je gaat verhuizen. 

Dingen die gauw vergeten worden

Juist omdat er veel bij komt kijken bij een verhuizing zijn er een paar dingen die je kan vergeten, speciaal daarvoor onderstaand lijstje:

  • Sluit een nieuwe internetprovider af of verhuis je oude mee.
  • Verzekeringen worden vaak aangepast bij een verhuizing, vergelijk ze daarom en sluit de voordeligste af.
  • Via PostNL kan je een verhuisservice activeren, zodat je geen post mist.
  • Zorg dat je je G/W/L op tijd hebt opgezegd in je oude woning, maar ook op tijd weer aansluit in je nieuwe woning.
  • Sluit een woonverzekering af als je die nog niet had, vooral met een verhuizing kan er wel eens wat stuk gaan. 

Maak een verhuis schema

Maak lijstjes van wat voor materialen je allemaal nodig hebt van het vervoer tot wat voor soort verhuisdoos. Hierdoor voorkom je dat je te veel gaat inkopen of juist te weinig. Vraag ook gelijk rond in je familie en vriendenkring wie je kan helpen met de verhuizing, zodat je taken kan gaan verdelen en des te sneller ben je gesetteld in je nieuwe woning. Verwerk in je verhuis schema wanneer je wat gaat doen en met wie, zodat het voor jezelf duidelijk is wanneer je precies over bent en kan gaan beginnen om alles te gaan inruimen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *