Vijf life hacks voor een schoner huis

      Geen reacties op Vijf life hacks voor een schoner huis

Je bent eigenlijk altijd wel bezig met het netjes- en schoonhouden van je huis, toch? Even een doekje over het aanrecht halen, de rommel van de keukentafel opruimen en even de woonkamer stofzuigen. Het lijkt ook altijd maar te blijven komen, zodra je het één schoonmaakt is het ander alweer rommelig. Er zijn verschillende life hacks die je toe kan passen om het zo makkelijker te maken om het huis netjes te houden. Lees hier vijf tips!

Gebruik een kruimeldief

Als je geen kruimeldief hebt, is dat wel echt iets wat je aan moet schaffen. Heb je per ongeluk wat kruimels laten vallen, is iets kapot gevallen en liggen er scherven op de vloer of ligt er simpelweg veel stof ergens? Pak de kruimeldief erbij en je bent zo klaar. Het is altijd handiger dan dat je met de stofzuiger moet gaan slepen, zeker als het bijvoorbeeld boven is.

Bakje met spullen voor naar boven

Heb jij ook last van spullen die beneden liggen, maar die eigenlijk naar boven moeten? Zet beneden, bijvoorbeeld op de keukentafel, een bakje waarin je alle spullen kan stoppen die naar boven gebracht moeten worden. Dit scheelt een hoop tripjes naar boven en zorgt ervoor dat het er netjes en opgeruimd uit ziet. Ideaal dus!

Net opbergsysteem

Als je een plek hebt waar veel losse spulletjes liggen, is het handig om een netjes opbergsysteem te regelen. Dit zorgt er automatisch voor dat het geheel er een stuk netter uitziet. Kies bijvoorbeeld voor een tafel waar een lade in zit met verschillende vakjes waar je spullen in kwijt kan.

Een goede deurmat

Om te voorkomen dat je continu vuil naar binnen loopt, is een goede deurmat ideaal. En dan eentje waarbij je je voeten goed af kan vegen en dat niet alles alsnog blijft zitten. Dat je de woonkamer in loopt en dat er allemaal zand en modder meekomt, dat wil je natuurlijk niet. Het hoeft geen mooie of grote deurmat te zijn, als hij maar werkt. Leg zo’n deurmat binnen bij elke deur naar buiten, maar ook bijvoorbeeld in de tuin zodat je hier je voeten af kan vegen voordat je weer naar binnen gaat.

Baking soda

Als je een product zoekt wat je echt overal voor kunt gebruiken, is het wel baking soda. Voeg het toe aan de was in de wasmachine voor frisse en schone was. Gebruik het op verschillende oppervlakken om vervelende geurtjes weg te krijgen, zoals je schoenen of matras. Gebruik het bij het schoonmaken om alles extra schoon te maken. Erg veelzijdig en dus ideaal!