Visgraat parket: kun je dat zelf leggen?

Zelf een vloer leggen is wel zo prettig, want dat scheelt in de kosten. Maar kun je zomaar elke zelf leggen? Bij sommige soorten is het knap lastig. Wil je bijvoorbeeld graag een visgraat parket? Dan is uitbesteden wellicht een beter idee.

Visgraat Parket

Een dure vloer

Parket is duurzaam, prachtig maar ook prijzig. Het is dus niet iets waar je onnodig veel aan uit wil geven, bijvoorbeeld doordat je telkens nieuwe planken moet kopen omdat je er zoveel kapot hebt gezaagd. Echter is visgraat leggen ook lastig, want je hebt extra korte planken nodig en je kunt ze daarna nergens anders meer voor gebruiken. Maak je dus een fout ,dan moet je opnieuw beginnen met nieuw materiaal. Nogal zonde! 

Een punt om mee te beginnen

Wie een visgraat vloer gaat leggen, doet er dus goed aan om te beginnen met goede voorbereiding. Het is namelijk een lastige klus die ook veel tijd gaat kosten, dus research is wel op z’n plek. Bekijk bijvoorbeeld online filmpjes of bezoek websites waar het wordt uitgelegd. Begin in ieder geval altijd met een vaste punt om als hulpmiddel te dienen. Zo weet je zeker dat je de juiste punt aanlegt in de juiste, rechte vorm.

Uitbesteden

Een andere optie is om deze klus uit te besteden. Veel mensen willen bezuinigen op het leggen van de vloer en kiezen er daarom voor om het zelf te doen. Onder de streep kan dit je echter meer geld kosten. Denk maar eens na: als de vloer verkeerd is gelegd en daardoor sneller beschadigt of sneller lelijk wordt, dan wil je een nieuwe vloer nietwaar? Het geld dat je had kunnen besparen door die aankoop uit te stellen, is waarschijnlijk veel meer dan het kost om deze klus uit te besteden aan een professional met kennis van zaken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *