Vlekken in uw tapijttegels? Zo krijgt u deze er gemakkelijk uit

Wanneer u een vloer van tapijttegels heeft, bent u ongetwijfeld meer dan eens bang geweest om vlekken in uw tapijt te maken. Maar wat als het moment daar is dat dit dan echt eens gebeurt? Geen paniek! Over het algemeen heeft u de vlek(ken) er zo uit. In dit artikel vertellen wij u hoe.

Waar komt de vlek vandaan?

Voordat u daadwerkelijk begint met het schoonmaken van uw tapijt, is het belangrijk om te weten wat de vlek veroorzaakt heeft. Net zoals bij vlekken in bijvoorbeeld kleding, hangt het schoonmaakmiddel dat u het beste kunt gebruiken af van de aard van de vlek. Zorg er dus voor dat u zeker weet waar de vlek vandaan komt, en zoek hierbij een passend schoonmaakmiddel. Let er hierbij echter wel op dat het middel wel geschikt is voor tapijttegels, zodat u uw vloer niet beschadigt.

Weet u niet zeker of het schoonmaakmiddel dat u wilt gebruiken geschikt is voor tapijttegels? Neem dan contact op met een speciaalzaak, zoals Van Heugten Tapijttegels.

Haal de tegel uit de vloer

Het grote voordeel van tapijttegels ten opzichte van gewoon tapijt is natuurlijk dat u een losse tegel uit de vloer kunt halen. Met schoonmaken kunt u dan ook alleen de tegel met de vlek tussen de rest van de vloer uithalen, en deze schoonmaken.

Maak de tegel schoon en laat deze drogen

Daarna is het natuurlijk tijd om de vlek daadwerkelijk uit de tegel te halen. Hierbij is een doekje met water vaak genoeg, maar dit hangt opnieuw van de vlek af. Gebruik dus het middel dat u eerder uitgezocht hebt. Na het schoonmaken dient de tegel eerst droog te zijn voordat u deze teruglegt. Hoe lang de tegel moet drogen hangt af van hoe nat deze is, maar vaak is het na een dag wel droog. Wanneer de tegel droog is, kunt u deze terugleggen in de vloer en voilà, uw vloer is weer goed als nieuw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *