Voeg een extra dimensie toe aan je interieur

Er zijn heel wat manieren om je interieur net dat tikkeltje extra te geven. De meest voor de hand liggende decoratie zijn planten, fotokaders of schilderijen. Maar er zijn nog heel wat andere mogelijkheden om je interieur wat op te fleuren en deze hoeven helemaal niet duur te zijn.

Kamerschermen 

Een eerste mogelijkheid is het gebruik van kamerschermen. Dergelijke schermen, ook wel een paravent genoemd, bestaan in verschillende materialen en ontwerpen en kunnen verschillende functies hebben. Ze vinden hun oorsprong in China, maar zijn vandaag de dag over heel de wereld gekend. 

Kamerschermen kunnen zowel een decoratieve als een praktische functie hebben. In eerste instantie kan je zo’n scherm gebruiken om extra sfeer en diepte aan een ruimte te geven. Je kan er een bepaalde ruimte zoals je slaapkamer knusser mee maken. 

Ze kunnen ook een praktische functie hebben. Als je bijvoorbeeld een woonkamer hebt waarin ook een werkgedeelte zit verwerkt, kan een kamerscherm de ideale manier zijn om een onderscheid te maken tussen deze ruimtes. Zo zit je tijdens je werk toch afgezonderd én hoef je geen grote veranderingen voor door te voeren. Daarnaast zorgt een kamerscherm er ook voor dat de akoestiek van een ruimte ook verbeterd wordt. Ideaal wanneer je naar een film wil kijken dus.

Ga voor een poef

Vroeger had een poef geen trendy imago, maar vandaag de dag is het terug van weggeweest. Ze bestaan in alle vormen, maten, kleuren en materialen. Je vindt er sowieso een naar jouw smaak. Bovendien is een poef kopen helemaal niet duur! 

Net zoals de kamerschermen heeft ook een poef verschillende functies. Je kan het bijvoorbeeld gebruiken als een voetenbankje. Een tip hierbij is om het in hetzelfde materiaal te kopen als je zetel. Zo kan je het eenvoudig gebruiken als een verlengstuk van je zetel en je hoeft niet te twijfelen of het wel bij je interieur zal passen.

Indien je gasten op bezoek hebt, kan een poef daarnaast heel eenvoudig gebruikt worden als een extra zitplaats.

Afhankelijk van de vorm en het materiaal van de poef, kan het ook dienen als een bijzettafeltje. Zo kan je gezellig in de zetel naar je film blijven kijken met naast je een glas wijn en wat snacks. In het verlengde hiervan kan je een poef ook gebruiken om er wat accessoires op te leggen. Dit kunnen een aantal dekentjes zijn of een kleine plant. Mogelijkheden genoeg dus! 

Los van de verschillende functies die een poef heeft, is het ook gewoon een heel tof accessoire om in je interieur te hebben. Het kan bijvoorbeeld de stijl van je interieur nog meer benadrukken. Daarnaast kan je ook een poef kopen die geschikt zijn om in de tuin te zetten. Ze zijn gemaakt uit vochtwerend materiaal waardoor je het ook buiten gezellig kan maken. Kortom: voor ieder wat wils!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *