Waarom hygiëne juist nu zo belangrijk is

Nu, misschien meer dan ooit worden we gefontreerd met het belang van hygiëne. Het coronavirus grijpt om zich heen. Hoe gebeurt dit? Het virus leeft het best in mensen en kan ook even op spullen overleven. Hoe ga je het virus tegen? Door afstand te houden en de hygiëne te verbeteren. Het is van groot belang om de komende tijd na te denken over hoe we de hygiëne maatstaven in onze samenleving kunnen verbeteren.

In welke sectoren is hygiëne heel belangrijk

Natuurlijk is het belangrijk om schoon te werken in elke sector. Het is belangrijk om schoon te werken. In bepaalde sectoren is het het nog belangrijker dan in andere om de hygiëne op een hoog niveau te hebben. In de zorg, de horeca en de voedingsmiddelenindustrie is hygiëne heel erg belangrijk. Ben je op zoek naar een professioneel schoonmaakbedrijf? Bezoek de website van Dros

Hygiënische handelingen

Voorbeelden van hygiënische handelingen zijn: schoonhouden van keukens, afwassen, handschoenen dragen, kleding wassen, douchen en baden en protocollen ontwikkelen met betrekking tot hygiënisch werken. De komende tijd zullen er meer protocollen ontwikkeld moeten worden voor verschillende sectoren. Hoe ga jij als bedrijf straks te werk in een anderhalve meter economie? 

Geen handen meer geven in de toekomst?

Het zou kunnen dat we in de toekomst geen handen meer aan elkaar geven. In veel westerse culturen is het altijd heel gewoon geweest om een hand te geven aan elkaar. Door het coronavirus worden we met onze neus op de feiten gedrukt. Virussen verspreiden optimaal door het geven van handdrukken. Als je na een handdruk aan je gezicht gaat zitten, dan ben je al snel besmet. Het virus dringt binnen in je systeem. Het zou goed kunnen dat we in de toekomst geen handen meer aan elkaar geven. Omdat de angst bestaat dat je corona krijgt of dat je besmet raakt met een ander virus. 

Hygiëne in de horeca moet omhoog

In de horeca zal de hygiëne verbeterd moeten worden, als de overheid straks bepaalt dat de horeca open mag. Het is van groot belang dat horecaondernemers dingen bedenken om gasten op een verantwoorde manier eten en drinken voor te kunnen schotelen. Het coronavirus moet een wake up call zijn voor de horeca.