Waarom je het beste kunt kiezen voor onderhoudsvrije gevelbekleding

Elke gevel is in elkaar gezet op een bepaalde wijze. Wat een pand afmaakt is de gevelbekleding. Dat is immers wat je als eerste ziet. Maar hoe kies je zoiets uit? En welke aspecten zijn belangrijk? Zo kies je de beste onderhoudsvrije gevelbekleding voor jouw pand.

onderhoudsvrije gevelbekleding

Wat gevelbekleding is

Wanneer mensen denken aan een gevel, dan denken ze aan steen of misschien hout. Ze zien oude, Nederlandse panden voor zich die gemaakt zijn van baksteen en hooguit gevelversiering hebben zoals dat bij oude panden vaak het geval was. Tegenwoordig kan er veel meer als het aankomt op gevelbekleding. Een onderhoudsvrije gevelbekleding gemaakt van hout of kunststof kan een woning helemaal afmaken en scheelt je ook nog geld.

Wanneer is een gevel onderhoudsvrij?

onderhoudsvrije gevelbekleding

Het is je wellicht wel eens opgevallen in het straatbeeld: sommige panden zijn voorzien van panelen ofwel houten planken die de gevel sieren. Je ziet dit met name veel bij moderne panden met unieke architectuur, maar gevelbekleding wordt steeds minder uniek. Een onderhoudsvrije gevelbekleding is precies wat de term aangeeft: een gevel waar je niet eindeloos veel tijd aan hoeft te besteden. Wanneer een gevel eens of zelfs meerdere keren per jaar gereinigd moet worden dan kost dit geld en tijd. Je moet die tijd en dat geld wel hebben en veel mensen hebben dat niet. Daarom kiezen ze voor een onderhoudsvrije gevelbekleding waar je jaren niet naar om hoeft te kijken.