Waarom kiezen voor een grote vloertegel in plaats van de standaard maat?

Vloertegels worden meestal geplaatst in ruimtes waar vocht bij komt kijken, zoals de keuken, het toilet of de badkamer. Steeds meer zie je ook vloertegels terugkomen in de rest van het huis, zoals de entreehal of de woonkamer. Er zijn diverse soorten tegels van de standaard maat 30×30 tot aan grote vloertegels van 120×120. In dit artikel lees je waarom je zou kiezen voor grote vloertegels in plaats van de standaard maat tegels.┬á

Wat is handig

Een standaard maat tegel is rond de 30×30, maar tegenwoordig kan je ze ook groter vinden. Bij www.ceramicavloeren.nl kan je ze wel vinden tot vloertegels 120×120. Doordat de tegels zo groot zijn heb je minder tegels nodig om de oppervlakte te vullen. Daarnaast heb je ook minder voegen waar viezigheid in kan gaan zitten. Hierdoor zijn de tegels makkelijk schoon te maken en te onderhouden. 

De ruimte

Hoe kleiner de ruimte hoe meer licht er nodig is om de ruimte groter te doen lijken, het is dan ook aan te raden om juiste lichte kleur tegels te kiezen. Terwijl je bij een een grote ruimte juist donkere kleur tegens kan kiezen, de ruimte is al groot en een donkere kleur maakt de ruimte echt af. Hoe gek het ook klinkt maar juist bij een kleinere ruimte worden er grote vloertegels aangeraden, de ruimte lijkt juist groter door de grote vloertegels. 

De perfecte tegels kiezen

Wanneer je de perfecte tegels voor jouw woning gaat uitzoeken, denk dan aan onderstaande drie punten:

  1. Bepaal van te voren welke soort tegels er in welke ruimte komen en hou rekening met externe omstandigheden, zoals bv. vloerverwarming.
  2. Bepaal hoeveel je uitgeeft door een budget samen te stellen. Wanneer je budget duidelijk is kan je gerichter kijken. 
  3. Maak een overzicht van wat je mooi vindt, zodat je een idee hebt van wat je zoekt en je beter geholpen kan worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *