Waarom zou je je huis verkopen zonder makelaar?

We horen het steeds vaker dat mensen de woning willen verkopen zonder gebruik te maken van de hulp of de diensten van een makelaar. Wat zijn de mogelijke redenen om dit te doen en wat zijn de voordelen er van? In dit blog proberen we je zo goed mogelijk antwoord te geven op deze vragen en wie weet ga je het zelf ook wel proberen.

Geen makelaarskosten 

Als je je woning zelf verkoopt bespaar je natuurlijk op het een en ander, met name op de kosten van de makelaar natuurlijk. Je moet dan zelf de advertentie aanmaken en zelf de foto’s en de bezichtigingen verzorgen. Je kan de mensen dus precies vertellen wat er zo fijn is aan deze woning, want zeg nou zelf niemand kan dat zo goed vertellen als de persoon die er daadwerkelijk gewoond heeft.

Je kan gebruik maken van een huisopkoper

Een mooie oplossing is als je van je woning af wil maar niet met een makelaar in zee wil gaan is de huisopkoper. Je kan je huis aanbieden bij deze specialist en dan zal er een taxatie worden uitgevoerd en vervolgens meteen een bod uitgebracht worden. Het voordeel hiervan is dus snel van je woning af zijn. En meteen een geldbedrag voor de woning ontvangen, weliswaar iets lager dan de prijs die je bij een makelaar had gekregen maar de snelheid van de verkoop maakt een hoop goed. Er zijn veel van dit soort organisaties die mensen in dit soort situaties helpen denk bijvoorbeeld aan een Mercari. Een ander voordeel aan een huisopkoper is dat je dan niet zelf de onderhandelingen etc moet regelen. Het is natuurlijk prima te doen maar er zit wel veel tijd in het verkopen van een huis. Je moet sterk in je schoenen staan als je je eigen woning wil verkopen en al helemaal met de onderhandelingen. Want de kans dat de partij die komt bezichtigen een onderhandelings makelaar mee brengt is zeer aanwezig. Dit is natuurlijk een vakman of vrouw en die weten precies waar ze op in kunnen spelen en waar er ruimte ligt in zowel het koopcontract als de onderhandelingen. En iets anders is natuurlijk ook dat je altijd beschikbaar moet staan om bezichtigingen te verzorgen voor mensen die zomaar bellen om te komen kijken. Al met al is je huis verkopen zonder makelaar best een gedoe en heb je daar minder last van met een huisopkoper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *