Wat is het nut van waterontharders?

Het hebben van hard water kan een probleem zijn waar je je helemaal niet bewust van bent. Wanneer je te maken hebt met hard water dan zit er een hoog gehalte van magnesium en vooral calcium in je water. Hard water heeft in het algemeen een negatieve invloed op de levensduur van verschillende huishoudelijke apparaten, het zorgt bovendien ongemerkt voor hogere kosten en het smaakt ook nog eens veel minder lekker dan zacht water. Bovendien slaat het kalk wat in hard water zit overal op neer. Wanneer je sanitair bijvoorbeeld een beetje gelig uitslaat, dan komt dit door de kalk uit hard water. Dat ziet er natuurlijk niet hygi├źnisch uit en het is ook nog eens lastig om te verwijderen. Mede door deze punten kun je zeggen dat hard water meer nadelen dan voordelen heeft en daarom is het verstandig om de aanschaf te overwegen van de professionele waterontharders van Aquablu. Hiermee kun je namelijk je water weer zacht maken! Het product zorgt er namelijk voor dat calcium niet meer kan neerslaan.

Huishoudelijke voordelen van een waterontharder

Zoals eerder aangegeven zorgt een waterontharder ervoor dat kalkaanslag verleden tijd is. De hardnekkige en vervelende kalkvlekken die je nu nog hebt op verschillende punten in je huis verdwijnen dan als sneeuw voor de zon. Denk maar aan de kalkvlekken die je zo moeilijk weg krijgt op je kraan, douchekop, gootsteen of afvoerputje. Niet alleen op deze plekken, maar ook in je huishoudelijke apparaten zit kalkaanslag. Dat gebeurd vaak bij apparaten met een verwarmingselement, zoals een koffiezetapparaat, vaatwasser, waterkoker, wasmachine, maar ook in je cv-ketel of boiler. Deze elementen zijn ontzettend lastig schoon te maken en door de kalkaanslag wordt verhinderd dat je apparaten optimaal werken. Wanneer je ervoor kiest water ontharders van Aquablu aan te schaffen en te installeren dan is deze kalkaanslag verleden tijd! Je bent eindelijk verlost van het eindeloos schoonmaken en boenen om die vervelende aanslag van je sanitair te krijgen. Verder blijven ook de huishoudelijk apparaten schoon en gaan veel langer mee omdat de schadelijke effecten er niet meer zijn. Een bijkomend voordeel van het zachte water wat je hebt na de installatie van een waterontharder  is het minder hoeven gebruiken van zeep. Met zachter water heb je namelijk sneller resultaat doordat de schadelijke mineralen eruit zijn gefilterd en je dus ook minder schoonmaakmiddel nodig hebt om iets schoon te krijgen. Het is dus niet alleen goed voor je apparaten, maar ook voor je portemonnee.

Zacht water

Een ander voordeel van een waterontharders is dat je voortaan te maken krijgt met zacht water. En dat is voor jouw persoonlijk ook ontzettend fijn, want je water smaakt opeens een stuk lekkerder en je hebt veel minder of vaak zelfs geen irritatie meer van je huid. Ook wanneer je met zacht water thee of koffie zet, merk je dat de smaak veel zachter en voller is. En je huid is na het douchen veel minder droog en je haren glanzen een stuk meer dan toen je nog douchte met hard water. Dit komt doordat de schadelijke mineralen in het harde water eruit zijn gefilterd. Je wilt na ha het installeren van een waterontharder van Aquablu niets anders meer en je bent ook nog eens duurzaam bezig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *