Wat is latex spuiten en wat doet het met je woning?

Om de muren een kleur te geven of op te knappen wordt vaak gebruik gemaakt van latex. Latex spuiten specialist biedt een andere mogelijkheid dan het verven van de muur door de latex op de muur te spuiten. Door latex spuiten worden de muren sneller bedekt en is het resultaat streeploos. Dit komt doordat er geen aanzet of banen zijn die gevolgd worden. Ook worden lastige plekken makkelijker bereikt. Daardoor kan het spuiten van latex een goed alternatief zijn voor het verven met rollers of andere verftechnieken, aangezien dit ook veel gedoe en moeite met zich meebrengt.

Spuiten van latex

Latex kan op veel verschillende soorten ondergronden gespoten worden. Zo zou het op de muren kunnen worden gebruikt, maar bijvoorbeeld ook op meubels. Het maakt dan ook niet uit of de ondergrond gemaakt is van hout of metaal of een ander materiaal, aangezien door het spuiten van de latex de structuur van de ondergrond behouden wordt. Verder wordt het als relatief goedkoper gezien dan andere verftechnieken. Er wordt betaald per vierkante meter, wat vooral bij grotere oppervlaktes gunstig kan zijn wat kosten betreft.

Kleuren

Latex wordt vaak gebruikt om de kleur van de muur te veranderen. Het nadeel dat het met zich meebrengt is dat er vaak gebruik gemaakt moet worden van rollers, met groot risico op druppelen op de vloer of delen van de muur waar dit niet gewenst is. Wanneer je een muur een andere kleur wil geven is een groot bijkomend nadeel dat de muur vaak minimaal twee keer moet verven. Daarnaast is het natuurlijk ook erg lastig om te bepalen welke kleur je een muur wil hebben, door alle mogelijke kleuropties. Wat kleuren betreft kan er natuurlijk een keuze gemaakt worden wat betreft de tint en hoe donker of licht het is. Verder kan er bijvoorbeeld ook gekeken worden naar een glanzende kleur of juist mat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *