Wat is PIR isolatie?

      Geen reacties op Wat is PIR isolatie?

PIR is een kunstof dat speciaal is ontwikkeld om te isoleren. Je vind PIR isolatie vaak in dakisolatieplaten. Deze platen zijn hard en hebben een hoge dichtheid. Hierdoor zijn ze makkelijk in gebruik. Dit is een van de redenen dat ze zo populair zijn.

PIR isolatie kan je gebruiken voor platte daken en voor schuine daken. maar ook voor je vloer en je muren. deze isolatieplaten zijn dus breed toepasbaar. ze hebben een goed isolerend vermogen, waardoor ze in geringe diktes kunnen toegepast worden.

PIR isolatieplaten.

Er zijn verschillende PIR isolatieplaten. De meeste isolatieplaten uit PIR zijn aan twee zijden voorzien van een dampdichte laag, deze laag zorgt ervoor dat een dampscherm meestal overbodig is. PIR platen kunnen daarnaast voorzien zijn van een ander soort isolatiemateriaal zoals bijvoorbeeld glaswol In dat geval gaat het over combinatieplaten. Deze platen worden vaak gebruikt in spouwmuren, maar PIR platen kunnen gebruikt worden voor ontzettend veel isolatie toepassingen, voornamelijk ook bij de isolatie van een dak.

Een plat dak isoleren? Dan kan makkelijk met de PIR isolatieplaten. Er zijn namelijk PIR platen die langs twee zijden voorzien zijn van een gebitumineerde coating. Deze platen zijn dus handig en fijn om te gebruiken als isolatie onder een dakbedekking van PVC of EPDM.

Het is vrij makkelijk om PIR platen op een plat dak te plaatsen, al kan dat wel verschillen van systeem tot systeem. Vaak wordt er eerst een dampremmende laag aangebracht en als laatste de dakbedekking.

Voor een schuin dak gaat het anders. Je kan het vanaf de buitenkant doen maar ook aan de binnenkant. Hoe je de PIR platen juist gaat moeten gebruiken, hang af van hoe je gaat isoleren. Als je een schuine dak langs binnen gaat isoleren dan moeten de isolatieplaten bevestigd worden aan de binnenkant van je houten dakgebinte.

Als je via de buitenkant wilt isoleren dan gebruik je de sarking methode. Deze methode is iets ingewikkelder, maar wel efficiënter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *