Wat kun je doen als de kunst die je wilt te duur is?

Het is geen geheim dat kunst ongelooflijk duur is. Wandel een atelier binnen in bijvoorbeeld Utrecht en je zult al snel zien dat de prijzen van een gemiddeld kunstwerk al snel een paar duizend euro kan zijn. Veel vraag en weinig aanbod doet zoiets met prijzen.

 Maar toch vind je kunst een belangrijk onderdeel van de decoratie van je huis. Je wilt dus niet zonder. Wat zijn goede alternatieven als kunst te duur is? Hier geven we een paar tips.

Kunstuitleen

Kunstuitleen, zoals de naam als suggereert, is eigenlijk het uitlenen van kunst door een bepaald bedrijf, zoals bijvoorbeeld Abraham Art, aan particulier en bedrijven. In plaats van het volledige aanschafbedrag betaal jij nu maar een klein maandelijks bedrag voor een schitterend kunstwerk. Het bijkomstige voordeel is dat je ook nog eens tegoed spaart tijdens je maandelijkse betalingen. Mocht je dus later alsnog het kunstwerk willen kopen, dan heb je dus al korting opgebouwd. Kunstuitleen in Maasstricht is goed mogelijk bij Abraham Art en andere bedrijven.

Posters

‘Echte’ kunst is natuurlijk heel erg duur. Maar de markt heeft hier natuurlijk ook op ingespeeld. Vele bedrijven, zoals bijvoorbeeld Desenio, bieden erg mooie posters aan die ofwel gebaseerd zijn op bestaande schilderijen  of juist originele ontwerpen zijn. Het voordeel van posters is dat ze veel goedkoper zijn. Daarnaast is er een gigantische keuze aan goede kwaliteit posters. Ga dus eens een kijkje nemen!

 Doe het zelf

Tja, je kan je zoektocht naar mooie, betaalbare kunst ook omzetten in een hobby. Ga dus lekker zelf schilderen! Op deze manier kun je werkelijk alles neerhangen wat je zelf wilt, en heb je er ook nog eens voldoening aan. Daarnaast weegt de prijs van een paar schilders lessen en wat verf dikwijls op tegen de aankoop van een duur schilderij.

Hopelijk heb je iets gehad aan deze tips. Want niemand zou voorbij moeten gaan aan een leuk kunstwerk in huis. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *