Welke vloerbedekking past bij mij?

      Geen reacties op Welke vloerbedekking past bij mij?

Veel mensen vinden het moeilijk om een goede vloerbedekking te kiezen voor hun nieuwe woning. Er zijn tientallen soorten vloeren waar je uit kan kiezen. Zo heb je tapijt, houten vloeren, PVC vloeren en nog veel meer, maar wat past het beste bij de interieur en welke voordelen hebben de verschillende vloeren nou precies? In dit artikel vertel ik jullie meer over de verschillende soorten vloerbedekking die jij kan kiezen!

Lekker zacht

Een tapijtvloer wordt al snel gezien als een zachte, warme vloer. Op tapijt kan je heerlijk kopen en wanneer je kleine kinderen in huis hebt is dit de ideale vloer waar ze lekker op kunnen spelen en niet op zullen uitglijden. Echter is het nadeel van tapijt dat vuil en nare geuren lastig uit de vloer te verwijderen zijn. Heb je een huisdier rondlopen? Dan raad ik deze vloerbedekking niet aan!

Het tegenovergestelde

Een gietvloer kan je ook wel zien als het tegenovergestelde van tapijt. Een gietvloer is een vloer die, zoals de naam al zegt, in de vloer is gegoten. Het is een strakke vloer die vaak erg hard is. Een stuk makkelijker schoon te maken, maar geen zachte bodem voor de kinderen.

Klassieke stijl

Wil je een meer klassiekere stijl? Dan kan je kiezen voor strakke houten vloeren. Houten vloeren bestaan al jaren en zijn er tegenwoordig in verschillende soorten en maten. Doordat hout een natuurproduct is, zijn alle houten vloeren uniek. Echter hebben ze veel onderhoud nodig en zijn ze niet waterbestendig.

Onnatuurlijke vloer

Wanneer je de stijl van een houten vloer wilt hebben, maar je geen zin hebt in al het onderhoud, dan kan je kiezen voor een mooie PVC vloer. PVC is een onnatuurlijk materiaal, maar lijkt enorm op hout. Het is een namaakversie van de houten vloeren, maar kent wel veel voordelen. Zo is het bijvoorbeeld stevig en enorm duurzaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *