Zo kies jij de meest geschikte lamp

      Geen reacties op Zo kies jij de meest geschikte lamp

Net een nieuwe woning gekocht of gehuurd? Dan is het tijd voor een nieuwe inrichting. Wanneer je een huis gaat inrichten ga je natuurlijk nadenken over een aantal zaken: welke kleurenpallet je gaat gebruiken, of je nieuwe meubels nodig hebt en over de decoratie van de kamers. Over dat laatste gaan we het vandaag hebben en dan specifiek over de lampen. In dit artikel helpen we je bij het uitzoeken van een nieuwe lamp.

Dimbaar of niet

Lampen die je kunt dimmen zijn over het algemeen duurder. Wel is het zo dat een dimbare lamp zorgt voor meer sfeer in huis. Dit is natuurlijk een afweging die je moet maken. Maar heb je nou al een lamp waar je niet vanaf wilt of heb je een niet dimbare lamp gekocht en zou je deze toch willen dimmen, dan kun tegenwoordig ook gewoon een smart lamp gebruiken. Deze kun je zelfs dimmen met een app op je telefoon!

Welke stijl

Lampen komen natuurlijk in alle vormen en maten die je kunt bedenken. Daarom is het belangrijk dat je een lamp kiest die goed aansluit bij de stijl van jouw inrichting. Heb je bijvoorbeeld een landelijke inrichting? Dan kiesje natuurlijk voor een landelijke hanglamp of een landelijke tafellamp. Je kunt natuurlijk ook stijlen met elkaar mixen. Heb je een strak modern interieur, dan kun je dat bijvoorbeeld mooi doorbreken met een coole industriƫle lamp.

Budget

Het is handig om van tevoren een budget voor lampen veilig te stellen. Dat budget bepaal je aan de hand van een aantal factoren. Ben je iemand die vaak wisselt van interieur? Kies dan niet voor een al te dure lamp. Doe je vaak lang met een meubelstuk? Dan kan je ervoor kiezen om wat meer uit te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *