Zo kun je nog wel huren in Breda

      Geen reacties op Zo kun je nog wel huren in Breda

Je zoekt een huis in Breda? Je bent niet de enige. Helaas heeft de woningcrisis ook deze mooie stad in het zuiden bereikt. Je komt er amper meer tussen op de woningmarkt. Maar het kan nog wel! Met de juiste informatie en trucs kun je er nog een mooie woning tussenuit pikken.

in aanmerking voor een kamer

Onthoud ten minste de volgende dingen als je graag een woning wil huren in Breda:

  • heb geduld: soms vis je achter het net maar uiteindelijk zal het ooit raak zijn
  • stel je eisen bij als je dit niet al gedaan hebt, tijden zijn helaas veranderd
  • zorg dat je weet wanneer nieuw aanbod online komt
  • probeer het ook via-via: mensen hebben liever bekenden in hun huis
  • zorg dat er iemand garant kan staan en dat je borg beschikbaar hebt zodat je ook particulier kunt huren indien mogelijk
  • schrijf je in voor sociale huur en doe mee aan lotingen: je weet nooit!

Huren is lastig

Huren is misschien wel nog nooit zo moeilijk geweest. Er is zoveel concurrentie op de markt en je komt er amper tussen als je niet bakken met geld verdient. Maar met bovenstaande tips maak je wel meer kans. Een ding is goed om te realiseren: er zitten zoveel mensen in hetzelfde schuitje op dit moment. 

huurtoeslaghuurtoeslag

Een derde van je inkomen

Er is een belangrijk ding dat je nu direct los moet laten: veel mensen hebben ooit geleerd van hun ouders dat je huur niet meer dan een derde van je inkomen moet zijn. Dat is niet meer van deze tijd en amper haalbaar. En waarom zou het zo moeten zijn?  Je kunt ook prima rondkomen als je huur de helft van je inkomen is.